Izvor:
19.07.2017 u 01:11
0

Misterija rešena: Ovako se bira najbolja lubenica !

Koliko puta vam se dogodilo da ste odabrali lubenicu koju kada ste zaslekli i probali – nije bila ni slatka ni ukusna? Ovo ume da bude zaista razočaravajuće, ali tome je sada kraj!

S obzirom na to da je sadržaj lubenice koji se jede opasan tvrdom korom – potrebno je da zaista umete da prepoznate koja to lubenica u svom srcu krije su onu slast koju želite da okusite tokom vrelih letnjih dana.

Zahvaljujući ovim trikovima od sada ćete uvek izabrati najslađu i najsočniju lubenicu:

Teška lubenica = slatka lubenica

Jedan od načina da budete sigurni da ste izabrali dobru lubenicu jeste da proverite njenu težinu. Uporedite više lubenica slične/iste veličine i uzmite onu koja je najteža. S obzirom na to da je veliki deo lubenice zapravo voda (92 odsto) – odabirom teže lubenice možete biti sigurni da je ona sigurno slađa i sočnija od ostalih, što je čini najboljih izborom.

Mrlja žute boje

Sigurno ste primetili da većina lubenica ima mrlju na sebi – ona predstavlja mesto na kojoj je lubenica “ležala” na zemlji dok je sazrevala. Upravo se tu krije još jedna tajna važna za odabir slatke lubenice. Ukoliko je mrlja žute boje možete biti sigurni da je ta lubenica ona koju želite da uzmete jer je to znak da je lubenica bila na zemlji dok je sazrevala. Bele ili svetlo zelene mrlje pokazuju da je lubenica ubrana pre nego što je bila potpuno zrela, a da ne govorimo o onim lubenicama koje uopšte nemaju mrlju od “ležanja”.

Zdrava kora

S obzirom na to da jedino što na lubenici možete videti je njena kora – veoma je važno da znate da prema njoj procenite kakva je unutrašnjost. Neki od znaka da lubenica sigurno nije dobra jeste meka kora – jer to pokazuje da je plod počeo da truli, kao i isušena površina – jer je lubenica počela da gubi svoju sočnost, a samim tim i slast. Takođe, zaobiđite i lubenice koje imaju neobične grbe po sebi, kao i ispucalu koru.

izvor/edukacija.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter