Izvor:
16.06.2016 u 14:04
0

SMANJITE SIMPTOME PMS-A: Namirnice koje će vam u tome pomoći

Svaka žena se na različit način suočava sa simptomima PMS-a.

Naučno istraživanje je pokazalo da je ishrana veoma povezana sa simptomima koje prate menstrualni ciklus. Dakle, žene koje imaju PMS trebalo bi da povedu računa o svojoj ishrani, kako bi smanjile ili potpuno uklonile sve simptome.

Postoji pet namirnica u kuhinji uz pomoć kojih se mogu zaustaviti nadutost i promene raspoloženja.

– Semenke i orašasti plodovi – savršene grickalice koje se mogu jesti kako bi se umanjili simptomi PMS – a. Suncokretovo i bundevino seme, indijski orah, kao i kikiriki, bogati su magnezijumom koji sprečavaju nadutost i promene raspoloženja.

Ananas – on je bogat manganom koji takođe sprečava nadutost i povećava nivo serotonina, odnosno hormona sreće, što znači da konzumiranjem ananasa možete popraviti raspoloženje.

Banane – bogate su vitaminom B6 koji ima veliki uticaj na različite simptome PMS – a. Najbolje je da je konzumirate za najbitniji obrok, tačnije doručak, uz, na primer, ovsenu kašu ili musli.

Sardine – bogate su omega – 3 kiselinama koje povoljno utiču na smanjenje grčeva, koji umeju da budu veoma neprijatni i bolni, a predstavljaju probleme većini žena. Valjalo bi da sardine konzumirate i pre i tokom menstruacije jer odlično smanjuju simptome PMS – a. Ukoliko ne volite sardine, odlična zamena za njih jeste losos.

Mlečni proizvodi ili brokoli – ljudskom organizmu je potrebno 1. 200 miligrama kalcijuma dnevno da bi radio kako treba. Pored toga, kalcijum je bitan za žene jer uravnotežuje nivo estrogena. Zato treba da konzumirate mleko, jogurt i sir. Međutim, ako ne volite mlečne proizvode ili ste vegan, idealna zamena sa dovoljnom količinom kalcijuma jeste brokoli.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter