Izvor:
23.07.2017 u 16:36
0

GREJPFRUT DIJETA: Topi kilograme kao od šale, a i neverovatno je zdrava!

Grejpfrut dijeta je apsolutni hit.

Ona smanjuje kilograme neverovatnom brzinom a i izuzetno je zdrava.

U našoj kulturi grejp nije toliko često voće na našem dnevnom meniju, ali to bi trebalo što pre da promenite.

Postoje različite dijete koje zaista tope vaše kilograme, ali u suštini veći problem je jo-jo efekat. Ova popularna dijeta će postati vaš "kec iz rukava" za izlazak iz sveta gojaznih.

Grejpfrut dijeta ima dve verzije.

Prva i oskudnija je ona koja propisuje konzumiranje isključivo grejpfruta, čime se postiže dramatičan gubitak kilograma u vrlo kratkom vremenskom periodu. Unošenje samo i isključivo grejpfruta vam garantuje i bolje zdravlje i bolji izgled, jer njegova niska energetska vrednost doprinosi efektivnijem prečišćavanju krvnih sudova, a istovremeno ima svojstva koja pomažu u procesu sagorevanja masnoća.

Drugi i zastupljeniji koncept grejpfrut dijete se zasniva na konzumiranju ovog voća pre svakog obroka. Može da se jede pola grejpfruta, da se priprema sok od sveže isceđenog grejpfruta ili da se koristi kupovni sok od grejpfruta bez dodatog šećera, kad niste u prilici da koristite svež. Osobe koje se odluče na ovaj koncept dijete mogu da uživaju i u prženoj, i u pohovanoj, i u masnoj hrani.

Ono što se većini vas neće svideti je da za vreme grejpfrut dijete nije dozvoljen unos šećera. Tako da su preporuke da izbacite iz ishrane sve oblike poslastica i slatkiša.

Ono što će vam se definitivno svideti je da vam je dozvoljeno da jedete sve vrste mesa, ribe, jaja, mleka i mlečnih proizvoda. Jedino o žitaricama morate da vodite računa tako što ćete ih unositi u nešto manjoj meri. Ali zato povrće i voće može da se konzumira u neograničenim količinama. Postoje preporuke da se smanji unos hleba, iako se naglasak prvenstveno daje korišćenju grejpfruta pre svakog obroka.

Načini pripremanja namirnica su vaš slobodan izbor, što znači da su uključeni i kuvanje u vodi i na pari, pečenje i sve metode prženja. Dijeta ne zahteva nikakvu promenu u navikama pripremanja i izbora hrane. Međutim, dijetom su propisani obroci koji svako jutro započinju sokom od grejpfruta na prazan želudac.

Vreme predviđeno za grejpfrut dijetu je neograničeno, osim u slučaju prvog koncepta dijete, koji se bazira isključivo na grejpu, gde se vreme ograničava na jednu do dve nedelje.

Grejpfrut sadrži enzime za koje se smatra da ubrzavaju proces varenja i razgradnju masti, pa je u ovoj dijeti iskorišćen kao alat kojim se podstiču proces mršavljenja.

Happytv.rs/Zdrava krava
Foto: Twitter/ALB365

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter