Izvor:
24.07.2017 u 13:10
0

PREPORUČUJE SE U SVAKODNEVNOJ ISHRANI: Mleko za jak imunitet!

Mleko je veoma korisna i kompletna namirnica jer sadrži proteine, vitamine A i D, kao i minerale kalcijum i fosfor, koji su u najpovoljnijem odnosu, čime se omogućava maksimalna apsorpcija u organizmu. Preporučuje se svakodnevno konzumiranje u ishrani, a najbolje za doručak i večeru ili kao hranljiva, osvežavajuća užina. Deci je dovoljno tri šolje od 2,5 dl mleka dnevno, dok bi odrasli trebalo da piju dve šolje obranog mleka, što predstavlja dozu koja u značajnoj meri obezbeđuje dnevnu potrebu organizma za proteinima i mineralom kalcijumom. Deci se posebno preporučuje da mleko i mlečni proizvodi budu obogaćeni vitaminima A i D. Osobe koje redovno piju mleko imaju zdravu koštanu srž i jači imunitet, a razlog tome je taj što je mleko bogat izvor proteina za izgradnju tkiva i ugljenih hidrata neophodnih za stvaranje energije kao i važnih vitamina.

Izvor/Novosti

Foto/Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter