Izvor:
25.07.2017 u 14:01
0

MED U SLUŽBI LEPOTE: Ova slatka supstanca ima 7 načina upotrebe!

Ova slatka supstanca smatra se zlatom kada je u pitanju njena upotreba u službi lepote i zdravlja. Med je zdrava zamena za šećer, ali i zamena za maske za lice, hidrantne losione i još mnogo toga. Pročitajte 7 načina na koje možete upotrebiti med kako biste poboljšali kvalitet vaše kože, kose i noktiju.

Kao balzam za usne

Med čini čuda kada je smirivanje suvih i ispucalih usana u pitanju. Pored pčelinjeg voska, med je glavni sstojak mnogih balzama i losiona. Pomešajte jednu kašičicu meda sa tri kašičice pčelinjeg voska i tri do pet kašičica bademovog, lavandinog, ili ulja od jojobe. Dobijenu smesu koristite kao balzam koji će vašim usnama vratiti glatkoću i sjaj.

Kao piling

Razne bakterije mogu dovesti do problema sa kožom zato je idealno raditi piling jednom do tri puta nedeljno za lepšu i zdraviju kožu. Med ima anti-bakterijske osobine, kao i enzime koji mogu posvetleti i osvežiti vaš ten.

Kao hidratantni losion

Med je prirodni humektant, što znači da lako zadržava vodu povlačenjem vlage iz vazduha. Koristite sirovi med kao hidrirajući losion tako što ćete ga naneti na lice i telo i ostaviti da deluje 15 do 20 minuta.

Prirodni balejaž

Kao i limun, i med sadrži enzime koji posvetljuju ten, ali i kosu. Efekat je prirodan i njegov učinak je nešto intenzivniji na prirodno svetloj kosi, ali i pokazuje i rezultate na tamnijoj kosi takođe. Med ima nebrojene varijacije boja, koju boju meda izabereta, ona će se ogledati na vašoj kosi. Ukoliko idete na svetliju plavu nijansu, izaberite med žute nijanse i pomešajte ga sa dve kašičice limuna. Ukoliko želite karamel boju ili crvene podtonove, izaberite med narandžasto-žute nijanse, i dve kašičice pomešajte sa dve kašike cimeta. Nanesite na kosu i ostavite preko noći pokrivenu kesom ili kapom za tuširanje. Proces ćete možda morati da ponovite ukoliko imate tamniju kosu.

Pakovanje za kosu

Hidratantni efekti meda ne donose dobrobit samo koži, već i kosi, posebno suvim i ispucalim krajevima. Rastvorite dve kašičice meda u čaši mlake vode, te nanesite na skalp a zatim i kroz celu kosu. Ostavite da deluje 10 minuta i isperite. Prelep miris koji će med dati vašoj kosi je samo dodatni bonus.

Luksuzno ulje za kupanje

Priuštite potpuni detoks vašoj koži i čulima tako što ćete rastvoriti dve kašičice meda u čaši tople vode, te sipajte u kadu sa vodom. Ova magična smesa je puna antioksidanata i sprečiće oksidativni stres koji predstavlja glavni razlog za bolesti i rano starenje kože.

Za lepši i čistiji ten

Med pročišćava i poseduje antibakterijska svojstva, što ga čini idealnim za uklanjanje fleka i ožiljaka. Pomešajte dve kašičice sa jednom kašičicom ulja po izboru (lavandino, jojobino, bademovo, kokosovo…) i smesu nežno umasirajte na problematično područje, čime ćete pomoći koži da se oporavi povećavajući cirkulaciju i regeneraciju ćelija kože.

izvor/stiklaipatika

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter