Izvor:
17.06.2016 u 18:18
0

OSVEŽITE SE: Jedite sladoled bez griže savesti!

Stigli su vreli dani, a jedan od slatkih načina da se rashladite je naravno sladoled. Osim osveženja i različitih ukusa sladoled može doprineti vašem zdravlju. Ono što mnogi ne znaju je da je ova poslastica izvor vitamina i minerala, tako da slobodno se rashladite. Evo zašto je sladoled dobar.

Bogat izvor kalcijuma

Pošto su glavni sastojci sladoleda mleko i slatka pavlaka on je ogroman izvor kalcijuma, koji je veoma važan za kosti, a s obzirom na to da deca imaju veću potrebu za ovim mineralom ne treba im braniti da se zaslade.

Bogat izvor vitamina i antioksidanata

Voćni sladoled koji se priprema od smrznutog ili svežeg voća sadrži dosta vitaminina, naročito vitamina A, koji je važan za zdravlje vida i kože, ali vitamin C koji jača imuni sistem. Dok sladoledi sa kafom i čokoladom obiluje antioksindansom polifenolom koji štiti srce i krve sudove.

Bogat izvor minerala

Pored kalcijuma, sladoled je izvor fosfora, koji utiče na promene raspoloženja, pa čak i u PMSA-u. Ali sladoled bi trebalo izbegavati tokom "onih dana".

Oslobađa od stresa i eliminiše nesanicu

Pored svega već pomenutog, sladoled, takođe, stimuliše mozak i efikasno smanjuje nivo stresa i pomaže vam da se opustite. Ukoliko patite od nesanice, ova ukusna poslastica može da vam pomogne da se izborite sa insomnijom i da lakše utonite u san

Odličan izvor energije

Sladoled sadrži dosta kalorija, ali je istovremeno i veoma hranljiv jer sadrži dosta vitamina i minerala, pa je sjajan izvor energije koja je neophpdna da izdržite naporan i prezauzet, a vreo letnji dan. Ipak, povedite računa da ga ne jedete u prevelikim količinama kako ne biste tu energiju pretvorili u neželjeni višak kilograma.

HappyTv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter