Izvor:
24.08.2017 u 13:34
0

NUTRICIONISTI UPOZORAVAJU: Ove namirnice nemojte jesti za doručak!

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, ali postoje namirnice koje ne biste trebali da jedete nakon buđenja.

Međutim često pravite grešku i posegnete za onim što vam prvo padne pod ruku.

Ovo su namirnice koje biste trebali ujutru da izbegavate.

Slatke žitarice i pekarski proizvodi

Neke žitarice su pune ugljenih hidrata i šećera, kao i pekarski proizvodi. Nakon što za doručak izaberete takav obrok, nivo šećera u krvi naglo će porasti, a zatim se spustiti.

To nije najbolje za organizam na početku dana, pa se preporučuje izbegavanje takve hrane. Radije izaberite žitarice bogatije vlaknima i proteinima. U obrok dodajte lanene semenke ili orahe.

Uštipci ili krofne

Ovi proizvodi zadovoljiće svačiju želju za slatkim, ali ako želite svom struku da učinite uslugu, radije posegnite za integralnim tostom sa maslacem.

Sendvič

Kombinacija jaja, tosta, sira i mleka može biti izdašna kombinacija za doručak, ali ako na putu prema poslu ili školi svratite u neku prodavnicu i kupite gotov sendvič, to nije dobra ideja.

Takvi sendviči često sadrže punomasni sir, masne i pržene sastojke poput piletine ili slanine. Radije kod kuće pripremite sami svoj sendvič s nemasnim sirom, kuvanim jajima i birajte zdravije namirnice koje volite.

Smuti

Smuti se može biti odličan voćni obrok za početak dana. Ali oni su često prepuni šećera i punomasnog mleka ili čak slatke pavlake i tako zapravo čine desert, a ne zdravi, voćni obrok.

Radije sami iscedite pomorandžu ili napravite sok od jabuke, cvkle, šargarepe, celera i na zdrav način započnite svoj dan.

Izvor:Telegraf.rs
Foto:Twitter/coffee_n_mtns

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter