Izvor:
01.09.2017 u 19:49
0

LIPOSUKCIJA ISHRANA: Revolucionarna metoda pomoću koje za 10 dana gubite čak 10 kilograma!

Svakako zvuči savršeno i cilj ovako nazvane dijete jeste da vas asocira na brze rezultate, postignute bez mnogo muke, kao što biste postigli hirurškim tretmanom. Ova dijeta obećava izuzetno brze, vidljive i održive rezultate. Nutricionizam je nauka koja se ikonstantno razvija, tako da smo suočeni sa menjanjem preporuka, što je za većinu ljudi prilično zbunjujuće.

Poslednjih možda petnaestak (i više) godina se insistriralo na smanjivanju unosa masnoća i zato je nastao ogroman broj light proizvoda. Iz ishrane su praktično isključivani punomasni mlečni proizvodi, puter masnije vrste mesa,žumance jaja, orasi… a insistriralo se da unosimo najviše kalorija kroz žitarice. Naravno preporuka je bila da se koriste proizvodi od celog zrna žitarica.

Međutim u poslednjih par godina se stavovi menjaju. Brojna istraživanja ukazuju na to da je visok unos žitarica jedan od glavnih krivica za prekomernu telesnu masu i da je to navika u ishrani koju treba menjati. Naš organizam zadržava svu količinu ugljenih hidrata koju unesemo, a sve što se ne potroši –skladišti se u obliku masnog tkiva.

Sledeći korak je bilo stavljanje akcenta na visok unos proteina kao glavnog izvora kalorija. Postoje istraživanja koja preporučuju da se većina dnevnih kalorija unese kroz proteine, a da se unos svih namirnica koje su izvori ugljenih hidrata ili vrlo smanji ili isključi. To znači da na jelovniku treba da bude dosta mesa, ribe, jaja, mleka i mlečnih proizvoda. Hrana koja je izvor proteina produžava osećaj sitosti i pomaže da se očuva mišićna masa.

Najviše treba ograničiti unos ugljenih hidrata ( žitarica i proizvoda od žitarica, voća, slatkiša I svih izvora šećera). Unos ugljenih hidrate se ograničava na 50 ili manje grama na dan. Najnoviji koncept, koji promoviše Liposukcijska ishrana, jeste unošenje većine kalorija iz masnoća. Praktično organizam ulazi u stanje ketoze – što se dešava onda kada isključimo iz ishrane žitarice i voće tj ugljene hidrate.
Pošto u krvotoku nema šećera, ćelije koriste masti da bi dobile energiju. I u tom procesu nastaju ketonska tela.

Razmislite da li biste mogli trajno da se odreknete hleba, testenine, pirinča, krompira, voća?
Definitivno postoje razlozi za i protiv. Moja preporuka je umereniji pristup. Ne morate biti isključivi, kada je unos ugljenih hidrata u pitanju. Smanjite unos žitarica i neka Vam cilj bude unos nekih 100g ugljenih hidrata na dan. Svakako kada smanjite unos ugljenih hidrata, morate povećati unos proteina ili masnoća da biste imali dovoljno energije za funkcionisanje organizma.

Liposukcijska ishrana povećava unos masnoća, dok razne proteinske dijete tipa Atkinsa – povećavaju unošenje proteina. Pošto su istraživanja pokazala da ni proteini, a ni masnoće nisu štetni kao što se mislilo, po meni treba povećati po malo unos i jednih i drugih i tako nadoknaditi smanjeno unošenje namirnica izvora ugljenih hidrata.

Nemojte počinjati nikakve drastične izmene u načinu ishrane, pre nego što se konsultujete sa lekarom i nutricionistom. Važno je proveriti da li ste vi pre svega zdravi i da li postoje neke kontraindikacije zašto ishrana sa malom količinom ugljenih hidrata nije za vas.

Važno je doći do zdrave i poželjne telesne mase ali jošvažnije ne narušiti zdravlje u tom procesu.

izvor/stiklaipatika

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter