Izvor:
22.06.2016 u 20:53
0

MED I CIMET: Idealna kombinacija koja leči mnoga oboljenja

Kombinacija koja sigurno dobija, pomaže kod artritisa, ćelavosti, poboljšava varenje, leči prehladu, jača srce, a dobra je i za mršavljenje…

O lekovitosti meda je već sve rečeno, ali o cimetu kao jednom od najstarijih začina, malo se zna. Izvor mangana, gvožđa, kalcijuma, bakra i cinka — minerali koji nedostaju većini namirnica. Bogat vitaminom C, B 6 i B 2, deluje kod upala i infekcija, reguliše nivo šećera u krvi, pomaže kod gljivičnih infekcija, ublažava menstrualne tegobe, pomaže kod viška kilograma. Od davnina je poznato da med i cimet u kombinaciji imaju delotvorna svojstva i da uspešno pomažu kod raznih bolesti.

ARTRITIS

Artritis — mešavina meda i cimeta će uspešno smanjiti bol u zglobovima.

Pomešajte dve do tri kašike meda sa jednom kašikom cimeta u mlakoj vodi i tu smesu nanosite na upaljene zglobove i polako masirajte.

IMUNITET

Redovna upotreba meda i cimeta će ojačati imunitet i štititi od raznih virusa i bakterija.

Svako jutro pre doručka uzmite jednu kašiku meda i jednu kašiku cimeta sa čašom vode.

VARENjE

Cimet jača bela krvna zrnca.

Dve kašike meda i dve kašike cimeta pre svakog obroka olakšavaju varenje u organizmu.

ĆELAVOST

Osim meda i cimeta potrebno vam je i maslinovo ulje.

U vruće maslinovo ulje dodati veću kašiku meda i jednu kašičicu cimeta. Tu mešavinu dobro utrljati u koren kose i ostaviti da deluje 15 minuta, za nekoliko dana kosa će prestati da opada, a koren kose će ojačati.

HOLESTEROL

Napitak od meda, cimeta i čaja će sniziti holesterol.

Tri kašike cimeta i dve kašike meda pomešajte sa četiri decilitra zelenog čaja i piti tri puta na dan.

PREHLADA

Mešavina meda i cimeta uz redovnu upotrebu smanjuje mogućnost prehlade.

U jednu kašiku mlakog meda pomešati jednu malu kašiku cimeta. Uzimati tri puta na dan.
Osim prehlade, izlečiće i hronični kašalj i uspešno pročistiti sinuse.

SRCE

Svako jutro pojesti parče hleba namazano medom i cimetom. Dokazano je da to smanjuje holesterol i rizik od srčanog udara.
Redovna upotreba takođe smanjuje i otežano disanje i jača rad srca.

LOŠ ZADAH

Svako jutro preporučuje se ispiranje grla mlakom vodom u koju pre toga stavite jednu kašiku meda i jednu kašiku cimeta.

REGENERACIJA KOŽE

Potrebno je da 3 kašičice meda pomešate sa jednom kašičicom cimeta u prahu i da to mažete na lice svako veče. Ostaviti da deluje 20 minuta, a potom lice isperite mlakom vodom.

MRŠAVLjENjE

Pola kašike cimeta staviti u 300 mililitara prokuvale vode, zatim kad se voda prohladi dodajte jednu kašiku meda (poznato je da med izgubi svoje lekovito svojstvo u vreloj vodi), zatim sve zajedno dobro promešajte, podeliti na dva dela i držati u frižideru. Način upotrebe: pije se dva puta na dan, svako jutro pre doručka i svako veče.

Izvor: Sputnik
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter