Izvor:
23.06.2016 u 18:02
0

MIŠIĆI I SLATKIŠI NE IDU NIKAKO: Evo kako da PRESTANETE da jedete ukusne poslastice

Leto je počelo, a sa njim i lepo vreme. Haljinice, suknjice i helanke se već uveliko nose, ali ako želite da u njima izgledate izazovno neophodno je da posvetite svom telu malo pažnje. Opšte je poznato da slatkiši stvaraju celulit i da njihovim konzumiranjem teško da možemo da održimo vitku liniju.

Zbog toga je neophodno odreći ih se barem na neko vreme, kako bi vaše telo izgledalo savršeno. Poželjno je, naravno, trenirati minimum dva puta nedeljno i piti dosta tečnosti. Predstavljamo vam nekoliko saveta o tome kako da se odreknete ovih ukusnih poslastica.

Nemojte odjednom zaboraviti na sve slatkiše. Ako na dan jedete krofnu, čips i sladoled, počnite, na primer, dan bez krofni. Jedna nedelja bez krofni ne čini pakao, a onda pređite na sledeći cilj.

– Kada prestanete da jedete slatkiše, ne odustajte. Počnite da čitate etikete i deklaracije na proizvodima. Dobijate šećer i od mnogih drugih proizvoda – kečapa, gotovih jela, upakovanih sokova, manje masnih jogurta. Ako vidite na pakovanju više od 10g šećera na 100 g proizvoda, treba biti oprezan.

– Dopamin i serotonin se proizvode kada jedemo slatko, i poboljšavaju naše raspoloženje. Pronađite druge načine za smanjenje stresa i za dobro raspoloženje – seks, spa, topli tuševi, čitanje magazina i knjiga.

– Pređite na alternativni dezert- neka to bude neka voćka ili čokolada sa 70% kakaa, ali se ograničite na kockicu ili dve u toku nedelje.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter