Izvor:
11.09.2017 u 00:59
0

Da li je zaista organska hrana zdravija od ove „obične“: KAKO SE OBIČNO VERUJE?

Nedavno je u švedskoj održano ispitivanje u kojoj je glavni cilj bilo otkrivanje prednosti i razlika između organske i hrane koju svakodnevno konzumiramo.

U istraživanje je uključena jedna porodica čiji je zadatak bio da u periodu od tri nedelje konzumiraju namirnice isključivo organskog porekla, odnosno da u prvoj jedu običnu i u preostale dve organsku.

Dnevno su vodili dnevnik ishrane i davali uzorke urina na ispitivanje. Iako je istraživanje bilo malo i kratko, količina pesticida u telu svakog člana porodice je bila znatno manjena nakon dve nedelje konzumiranja organske hrane.

Dodatna istraživanja su ukazala na to da čak i nakon kratkog perioda, na primer, od nedelju dana, količina pesticida prilikom unošenja organske hrane pada za veliki procenat kod čak 90% odraslih ljudi.

Iako se količina pesticida u organizmu jednog čoveka smatra niskim i potpuno bezopasnim po zdravlje, supstance koje mogu sadržati hemikalije kojim se prska hrana poput organofosfora, mogu izazvati razvijanje autizma i ADHD bolesti.

Zato je organska hrana najbolji izbor za sve nas i ima veću prednost nego bilo koje druge namirnice.

izvor/kurir.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter