Izvor:
01.10.2017 u 16:49
0

NAPITAK KOJI TOPI NASLAGE: Mešavina meda i cimeta u borbi protiv kilograma!

Pripremite sami napitak koji će vam pomoći da se rešite viška kilograma i sačuvati vaše zdravlje.

Cimet ima antioksidativna, antibakterijska, antiupalna svojstva, a uz to može smanjiti i krvni pritisak, holesterol, pa i količinu telesne masnoće. On detoksikuje, okrepljuje tkiva, ublažava bolove. Delotvoran je kod kašlja, poboljšava sistem za varenje i podstiče znojenje.

Osim što je nutricionistički bogat začin, cimet može biti i jaki "alat za lepotu" pa se često nalazi u kremama protiv celulita, maskama i pilinzima te se spominje kao sredstvo za topljenje viška kilograma.

Med je takođe univerzalna namirnica koja se ne može pokvariti, pa leči niz tegoba. Mnogi proizvodi za njegu tela i lica temelje se na medu. Osigurava koži mekoću, vlažnost i zaštitu. I sami možete pripremiti domaći piling koji će obnoviti vašu kožu.

Med i cimet u borbi protiv viška kilograma

Iako nije naučno dokazano, mnoga istraživanja i specijalizovani internetski portali povezuju ove namirnice s mršavljenjem. Napitak od meda i cimeta nije dijetni napitak, ali će vam olakšati proces bez osećaja gladi, a uz to će čuvati vaše zdravlje.

Kako pripremiti napitak od meda i cimeta?

Ovaj napitak koji "čisti" organizam se sastoji od mešavine meda i cimeta, pa i vode. Prokuvate 300-400 mililitara vode, a prethodno u bocu stavite 1 čajnu kašičicu cimeta u prahu. Cimet prelijte vodom i pustite da odstoji 30 minuta. Kada se napitak ohladi, dodate 2 čajne kašičice meda i promešate. Na prazan želudac, nakon buđenja, popijte pola napitka, a drugu polovinu pre odlaska na spavanje. Ako budete odgovorni i ovaj napitak koristite redovno, možete računati na smanjenje kilograma.

Izvor:Kurir.rs
Foto:Twitter/rtvbn1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter