Izvor:
07.10.2017 u 02:52
0

OPASNA PO JETRU: Hrana koja sadrži OVO može dovesti do ciroze!

Mnogima su ove namirnice deo svakodnevne ishrane. Ipak, neke od njih su toliko opasne po zdravlje da čak mogu da izazovu oštećenje na jetri, piše Lepa & srećna.

Fruktoza koja se nalazi u prerađenoj hrani utiče na stvaranje dijabetesa tipa dva, ali novo otkriće pokazuje i da razara zdravlje jetre. Fruktoza se nalazi u mnogim namirnicama, uključujući jabuke, višnje, mango, lubenice i kruške.

Zbog slatkog ukusa, ovaj šećer se dodaje u velikim količinama u prerađenu hranu, kao što su kupovni sokovi, slatki mlečni proizvodi, konzervisano voće i mnogi industrijski slatkiši. Velika količina fruktoze može da bude uzrok za cirozu jetre.

Izbegavajte beli šećer, koji u kombinaciji glukoze i fruktoze još više šteti zdravlju organizma. Ako ne možete bez slatkiša onda obezbedite telu dozu zdravog šećera iz voća, povrća, mahunarki i žitarica.

Izvor:Alo.rs
Foto:Twitter/SPoljoprivrede

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter