Izvor:
10.10.2017 u 17:03
0

Jetra je ključna za zdravlje kompletnog organizma: Ovom HRANOM je svakodnevno uništavamo!

Mnogi ne mogu da zamisle dan bez ove hrane, a ne znaju koliko je opasna po zdravlje jetre i život.

Poznato je da fruktoza u prerađenoj hrani utiče na stvaranje dijabetesa tipa 2, ali novo otkriće pokazuje da razara zdravlje jetre. Fruktoza je šećer koji se prirodno nalazi u mnogim namirnicama, uključujući jabuke, višnje, mango, lubenice i kruške.
Zbog slatkog ukusa dodaje se u velikim količinama u prerađenu hranu, kao što su kupovni sokovi, naročito gazirani, slatki mlečni proizvodi, konzervisano voće i mnogi kupovni slatkiši.

Od danas pokušajte da smanjite unos ovih namirnica jer velika količina fruktoze može biti uzrok za cirozu jetre ili potrebu za transplatacijom.

Izbegavajte beli šećer koji u kombinaciji glukoze i fruktoze još više šteti zdravlju organizma. Ako ne možete bez slatkiša onda obezbedite telu dozu zdravog šećera iz voća, povrća, mahunarki i žitarica.

Izvor: pressonline.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter