Izvor:
11.10.2017 u 19:52
0

Obična crna ili kafa sa mlekom – koja je bolja po naše zdravlje?

Istraživanja su pokazala da se neki ljudi ne bi odrekli prve jutarnje kafe čak ni u zamenu za seks.

Ništa lepše od mirisa prve jutarnje kafe nakon ustajanja iz kreveta. Dan može da počne kada se uz šolju toplog crnog napitka probudite i spremate za posao. Ali, da li je crna kafa dobra za vaše zdravlje?

Naravno da jeste. Ona smanjuje rizik od raka jetre i poboljšava pamćenje. Postoji mnogo načina pripreme kafe, a uticaj obične crne kafe i kafe sa mlekom i šećerom na organizam je drugačiji.

Ako želite da smršate, onda je obična crna kafa prava stvar za vas. Ona ima manje kalorija od kafe sa mlekom i šećerom, tek 4,7 dok slatka kafa ima 56,6 kalorija.

Crna kafa će vam dati više energije i ubrzaće rad mozga, za razliku od kafe sa mlekom koje vas samo usporava. Ako želite ranije da odete na spavanje onda izbegavajte kafu kasno poslepodne. U suprotnom, crna kafa će vas držati budnima do kasno u noć.

Ukoliko imate problema sa želudačnom kiselinom, onda je za vas bolji izbor kafa sa mlekom.Izbegavajte crnu kafu jer ona samo povećava kiselost vašeg organizma.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter