Izvor:
19.10.2017 u 17:31
0

AKO STE PUŠAČ, SPASITE ORGANIZAM NA VREME: Namirnice koje će vam pomoći da očistite pljuća od nikotina! (foto)

Stručnjaci preporučuju postepeno smanjenje pušenja u kombinaciji sa detoksikacijom.

Mnogi ljudi pretpostavljaju da proizvođači duvana namerno dodaju nikotin u svoje proizvode, ali istina je potpuno drugačija.

Ali nikotin je zapravo insekticid koji se koristi od strane proizvođača duvana da otruje insekte i druge male životinje koji jedu listove duvana. Nažalost, isto to čini i ljudima koji koriste duvan.

Od svih 4.000 hemikalija koje puše pušači, nikotin je najopasniji. Samo kapljica , što je oko 30mg, može biti smrtonosna. Ponovljeno izlaganje njoj može dovesti do tolerancije nikotina i dovesti do zavisnosti od pušenja, što je povezano sa nizom bolesti, uključujući hronični bronhitis, emfizem i karcinom pluća.

Kako da eliminišete nikotin iz organizma?

Stručnjaci preporučuju postepeno smanjenje pušenja u kombinaciji sa detoksikacijom, za efikasniji prekid pušenja bez teškog i bolnog perioda. Dakle, razmislite o dodavanju ove četiri stvari u vašu svakodnevnu ishranu.

Sok od pomorandže

Sok od pomorandže je izuzetno efikasan kućni recept za čišćenje nikotina iz tela, posebno za one koji žele da izbegnu krizu.

Brokoli

Možete da smanjite nivo nikotina u vašem telu jedući samo brokoli. Ovo zeleno lisnato povrće bogato je vitaminom B5 i vitaminom C, koji dopunjuje vitamin C. Istraživanja pokazuju da je vitamin C antioksidant koji se bori protiv slobodnih radikala i toksičnih hemikalija koji ulaze u telo, čineći vas čistim i zdravim.

Sok od šargarepe

Nikotin, kada udahnete, dolazi do mozga, ulazi u naš sistem i ostaje u našem telu tri dana, stvarajući probleme našoj koži. Srećom, tu je sok od šargarepe za borbu protiv ovog negativnog efekta. Sok je bogat suštinskim hranjivim sastojcima kože, kao što su vitamin A, C, K i B, koji se pokazali efikasnim u ispiranju nikotina iz našeg tela.

Voda

Voda može izbacitii skoro sve vrste štetnih droga i hemikalija iz tela, a nikotin je jedan od njih. On je visoko rastvorljiv u vodi, pa pijte preporučenih osam čaša vode dnevno. U vodu možete dodati parče limuna, zbog ukusa. Limun ima i svoju drugu ulogu, on pomaže telu da brže ispere toksine iz organizma.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter