Izvor:
22.10.2017 u 00:04
0

NAUČNO DOKAZANO: Ovo je najbolji način da prestanete da pušite!

Ovo je, definitivno, najbolji način da zauvek prestanete da pušite.

Rezultati studije koja je sprovedena na Oksfordu pokazuju da je naglo ostavljanje cigaretastvarno najbolji način da zaista i prestanete da pušite!

Tokom istraživanja, naučnici su došli do saznanja da pušači koji preseku sa pušenjem imaju čak 25 odsto veće šanse da posle četiri nedelje i dalje ne puše, ali i 42 odsto više šansi da ne puše ni kroz narednih šest meseci. To, nažalost, ne važi za one koji su postepeno prestajali da puše pre nego što su konačno i prestali.

Navike koje prave bore: Pušenje, alkohol, šminkanje, hrana bogata šećerom

Naime, objašnjenje se krije u tome što su osobe koje su smanjivale broj popušenih cigareta teže odlučile da definitivno prestanu, a ta praksa ujedno i pojačava potrebu za cigaretama. Ipak, ako pak prelomite da pušite onda se odmah mirite sa tim da cigarete neće biti deo vašeg života u narednom periodu. Također, mentalno će vam biti lakše i vaše telo neće tražiti nikotin.

Godinu pošto prestanete da pušite rizik od kardiovaskularnih bolesti se smanjuje za 50 odsto, a deset godina pošto prestanete da pušite i rizik od upale pluća.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter