Izvor:
24.10.2017 u 19:36
0

SPREČAVATE IH DA SAZRE: Banane nikako ne smete držati u frižideru!

Banane su tropsko voće koje ne podnosi dobro niske temperature. Upravo zato, nije preporučljivo držati ih u frižideru, a pogotovo ako ste kupili zelene banane koje još nisu do kraja sazrele.

Stavljanjem nezrele banane u frižider spriječavate proces sazrijevanja, odnosno sprečavate ih da omekšaju, postanu slađe i aromatičnije. Umesto toga, nezrele i zelene banane najbolje je držati na sobnoj temperaturi.

Trebalo bi ih držati na mestu gde će imati dovoljno vazduha i prostora, kao što je posuda za voće i pričekati dok ne sazre za konzumaciju.

Promena boje na kori i plodu banane nije znak da se banana pokvarila, već je deo prirodnog procesa sazrevanja. Što je banana tamnija, to je slađa i zrelija.

Ako insistirate na stavljanju ovog tropskog voća u frižider, učinite to u trenutku kada se na površini banane već vide tamne tačke. To je pouzdani znak da je banana zrela.

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter