Izvor:
10.11.2017 u 15:14
0

NOVA ISTRAŽIVANJA: Hrana koja utiče na očuvanje inteligencije!

Novo istraživanje koje je sprovedeno na starijim osobama, pokazalo je da zeleno povrće utiče na očuvanje inteligencije.

Istraživanje koje je sprovedeno na starijim osobama pokazalo je da se konzumiranjem zelenog povrća može očuvati kristalizovana inteligencija, odnosno veštine i znanje stečene tokom života.

U istraživanju su 122 zdrava ispitanika starosti od 65 do 75 godina rešavali problemne testove i testove za ispitivanje kristalizovane inteligencije.

Otkriveno je da su ispitanici sa višim nivoom luteina u krvi bolje rešavali testove. Pretpostavlja se da lutein deluje protivupalno ili pomaže pri komunikaciji ćelija u mozgu starijih osoba, to je tek maleni trag na putu do otkrivanja uticaja ishrane na očuvanje inteligencije.

Osim što je dobro za zdravlje srca, zeleno povrće je blagotvorno i za mozak. Bogat je izvor vitamina E, koji je ključan za zdravlje mozga. Vitamin E smanjuje rizik od Alchajmerove bolesti.

Izvor: Alo
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter