JAKO VAS BOLE LEĐA: Uvrstite ove namirnice u vašu ishranu!

 

 

Zdravlje kompletnog organizma u dobroj meri zavisi i od toga kako se hranite. Zato i nije čudo što neke bolesti i bolove možemo lečiti menjanjem navika u ishrani. Zdravstveni balans u organizmu možete održati dobrom i kvalitetnom ishranom.

Međutim, ako patite od čestih bolova u leđima i krstima ove četiri namirnice treba da uvrstite u svoj jelovnik.

 

ANANAS 

Bogat je protivupalnim enzimima koji pomažu telu da se leči i umanjuju bolove. Naravno, ovo se odnosi na svež ananas, ne na onaj iz konzerve.

 

 

ZELENI ČAJ 

 U listovima zelenog čaja nalazi se nekoliko antioksidanasa koji će i te kako pomoći vašem organizmu. Detoksikacija pomaže ćelijama da se zaštite. Ako pijete zeleni čaj dva do tri puta dnevno osetićete njegov terapeutski efekat.

 

 

GOVEDINA 

 Ovo meso neopravdano prati loš glas zbog masnoće, ali ako nabavite ekološki čistu govedinu koja je kvalitetno hranjena, uvidećete koliko je ono ukusno i bogato raznim korisnim i hraljivim materijama koji vam pomažu da ostanete zdravi.

 

 

BELI LUK 

Jedna od najmoćnijih biljaka odavno je poznata kao izvor zdravlja. Dokazano je da normalizuje krvni pritisak, umanjuje holesterol i rizik od razvijanja malignih ćelija, ali beli luk je dobar i kao lek protiv bolova.

 

 

Kurir
Foto: Twitter/Farmaceut

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost