PRETVORITE SALO U MIŠIĆE: Semenke su važne i efikasne u procesu mršavljenja!

 

Mršavljenje je mnogo lakše kada znate koje namirnice da koristite kako biste salo pretvorili u mišiće.

Mnogi od nas znaju da treba da unesu koštunjičavo voće u ishranu, ali i semenke su podjednako važne i efikasne u procesu mršavljenja.

Semenke su sitna super hrana bogata vitaminima i mineralima koji vam mogu pomoći kod gubitka masti i izgradnje mišića. Možete ih lako uključiti u vašu ishranu tako što ćete ih dodati u jutarnje smutije ili ih posuti po salati koju jedete. Ovo je pet vrsta super semenki koje morate pod hitno da uvedete u ishranu ako želite telo iz snova.

Seme bundeve

Bogato je cinkom koji je jako važan za razgradnju masti i povećava proizvodnju testosterona koji vam pomaže da izgradite mišiće. “Meso” bundeve takođe može da vam pomogne jer su vlakna jako važna za pravilno funkcionisanje digestivnog trakta.

Seme konoplje

Odlično je za mršavljenje i funkcionisanje mozga. Sadrži dosta proteina neophodnih za izgradnju mišića.

Čia seme

lako mogu da se dodaju u smutije i obroke, puna su vlakana, magnezijuma, kalijuma, gvožđa i imaju malo masti. Pomoći će vam da smanjite apetit i da dugo imate energiju.

Seme suncokreta

Odlično je za salatu i supu, a bogato je vitaminom E koji je odličan antioksidant. Ima dosta magnezijuma koji podiže energiju i sagoreva kalorije.

 

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter / nzherald

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost