Izvor:
05.12.2017 u 00:28
0

RAZREŠENA MISTERIJA O BANANAMA: Evo koliko zaista imaju kalorija i da li smete da ih uključite u dijetu! (foto)

Da li je bezbedno jesti banane kada pokušavate da smršate?

Prvo pravilo ishrane je uvek da je voće zdrava hrana i da je ono odlična stvar za zdravlje, ali je začuđujuće što veliki broj dijeta zabranjuje konzumiranje banana.

Banane su voće, pre svega, ali počinje da ih bije reputacija voća punog sećera i kalorija. Više od 70.000 puta mesečno postavljeno je pitanje na Google-u “Koliko kalorija ima banana?”, a veliki broj trenera savetuje izbegavanje ovog voća.

Evo i zašto. Jedna prosečna banana ima 27 grama ugljenih hidrata što je više nego dve kriške belog hleba, ali i 14 grama šećera. Taj šećer se javlja u formi fruktoze, šećera koji organizam brzo svari i podiže nivo šećera i insulina u krvi. Uz sve to, banane imaju 105 kalorija!

Ako ste ljubitelj ovog voća, ne morate ga se odreći kako biste smršali. Banane neće prekinuti vaš proces mršavljenja. One sadrže šećer, istina, ali to nije veštački šećer i odličan su izvor kalijuma, vlakana, vitamina C i B6 i protivupalnih antioksidanata. Ta vlakna vam mogu upravo pomoći da izgubite na težini, a povećavanje količine vlaklana na 30 grama dnevno može da dovede do mršavljenja, piše Womens healthmag. Jedna prosečna banana ima 3,1 gram vlakana.

Jedite banane sa malo proteina i masti iz bademovog ili kikiriki putera i imaćete slatku užinu koja će vam dati više energije. Jedite ih pre ili posle vežbanja kako biste imali dovoljno goriva za vežbanje i oporavak.

Zaključak, banane nisu neprijatelji i ukoliko pokušavate da izgubite neki kilogram fokusirajte se na vašu ishranu generalno i vežbanje, a ne na voće.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter