NAUČNICI POTVRDILI: Evo kako uz pomoć pileće supe da pobedite prehladu!

 

Prema rezultatima studije koju su sproveli istraživači sa Univerziteta Nebraska u Omahi, a koja je objavljena u jednom medicinskom magazinu, pileća supa ima protivupalno delovanje i može pomoći u borbi protiv prehlade.

Istraživači su posebno proučavali kretanje neutrofila kako bi videli da li će u kombinaciji s pilećom supom biti blokiran ili smanjen. Otkrili su da je kretanje neutrofila smanjeno u kombinaciji sa supom, što upućuje na mogući protivupalni mehanizam koji bi barem teoretski ublažio prehlade. 

Postoje stvari u pilećoj supi koje mogu uticati na ćelije u telu koje bi mogle imati medicinski učinak, rekao je doktor Stefan Renard.

S obzirom na to da je studija sprovedena u laboratoriji, a ne na ljudima Renard upozorava da moraju još istraživati apsorbovanje supstanci koje su imale blagotvorne učinke u laboratoriji.

Pileća supa može mnogo pomoći... ali moramo još istraživati, rekao je.

Prema rezultatima istraživanja koje je sprovedeno pre četrdeset godina, aroma, začini i toplina pileće supe čiste sinuse i disajne puteve.

Naučnici su saglasni da pileća supa, naročito domaća, mnogo pomaže u slučejavima bolesti jer ima visoku hranjivu vrednost i puna je vitamina i minerala.

 

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/SandzakInsajder

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV