Izvor:
05.12.2017 u 14:29
0

NAUČNICI POTVRDILI: Evo kako uz pomoć pileće supe da pobedite prehladu!

Prema rezultatima studije koju su sproveli istraživači sa Univerziteta Nebraska u Omahi, a koja je objavljena u jednom medicinskom magazinu, pileća supa ima protivupalno delovanje i može pomoći u borbi protiv prehlade.

Istraživači su posebno proučavali kretanje neutrofila kako bi videli da li će u kombinaciji s pilećom supom biti blokiran ili smanjen. Otkrili su da je kretanje neutrofila smanjeno u kombinaciji sa supom, što upućuje na mogući protivupalni mehanizam koji bi barem teoretski ublažio prehlade.

Postoje stvari u pilećoj supi koje mogu uticati na ćelije u telu koje bi mogle imati medicinski učinak, rekao je doktor Stefan Renard.

S obzirom na to da je studija sprovedena u laboratoriji, a ne na ljudima Renard upozorava da moraju još istraživati apsorbovanje supstanci koje su imale blagotvorne učinke u laboratoriji.

Pileća supa može mnogo pomoći… ali moramo još istraživati, rekao je.

Prema rezultatima istraživanja koje je sprovedeno pre četrdeset godina, aroma, začini i toplina pileće supe čiste sinuse i disajne puteve.

Naučnici su saglasni da pileća supa, naročito domaća, mnogo pomaže u slučejavima bolesti jer ima visoku hranjivu vrednost i puna je vitamina i minerala.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/SandzakInsajder

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter