Izvor:
16.12.2017 u 21:41
0

ZABORAVITE NA STRES: Spremite napitak za čišćenje kompletnog organizma! (foto)

Stres je prirodna odbrambena reakcija organizma na promene koje se dešavaju svuda oko nas.

Može biti izazvan ranim životnim ekscesnim situacijama, koje organizam prepoznaje kao napad na svoj vitalni odbrambeni mehanizam, u kojem se stvaraju poremećaji. Oni mogu biti kratkotrajni i da brzo prođu, ali mogu ostaviti posledice koje znaju potrajati malo duže. Postoji mnogo načina da se lišite stresa ili da ga bar dovedete na podnošljiv nivo. Kada se osećate nervozno, iscrpljeno i izgubljeno pod teretom svakodnevnog stresa, ne posežite odmah za lekovima. Reakcije koje nastaju kao posledica stresa mogu se, u najboljem slučaju, izbeći ili dobrim delom ublažiti raznim aktivnostima ili promenom načina života i životnih navika.

Dakle, univerzalnog leka protiv stresa nema, pa je zato potrebno najpre utvrditi njegov uzrok, a potom pronaći način kako da se sa njim izborimo. Često su vam, a da to i ne znate, nadohvat ruke plodovi prirode koji vam mogu bitno promeniti (poboljšati) raspoloženje. Ako ste umorni i dekoncentrisani mučninom u glavi,spremite napitak za čišćenje kompletnog organizma, koji će vas brzo osvežiti, osnažiti i napuniti vam.

SASTOJCI:

VODA – značajan sastojak eliksira, služi za čišćenje organizma od toksina

POMORANDŽA – bogata flavonoidima, koji vraćaju imunitet u normalu, smanjuju holesterol i sprečavaju razvoj gljivica

KRASTAVAC – sadrži amino-kiseline koje pomažu bubrezima i jetri da se oslobode amonijaka, koji je nusproizvod proteina

LIMUN – stimuliše organe za varenje, jer je izvor kalcijuma, kalijuma i vitamina C. tamina C.

NANA – ublažava bol uopšte, a posebno u trbušnim mišićima

PRIPREMA:

Za ovaj idealan detoks eliksir potrebno vam je dva litre vode, limun, pomorandža i krastavac, kašičica nane i čaša vode. Sastojke dobro operite tekućom vodom, isecite na kolutove i ubacite u staklenu teglu ili bokal, dodajte led, nalijte vodom i ostavite da u frižideru prenoći. Ujutru procedite i tečnost pijte više puta u toku dana, po jednu čašu, u malim gutljajima.

Istog dana osetićete nagle promene nabolje bićete puni elana i energije. Kada ste pod stresom, adrenalin se luči u povećanim količinama, crpi vam vitamin C iz tela, što vas čini podložnijim raznim bolestima. Zato je poželjno konzumirati namirnice bogate tim vitaminom. Pozitivne misli o onome što vas umiruje ili uveseljava značajno ublažavaju stres.

NAPOMENA: Cigarete i kafu, kad god je to moguće, zamenite nekim dobrim čajem, recimo od lavande ili ruzmarina. Od istih čajeva možete pripremiti i osvežavajuću kupku. Razne druge aktivnosti mogu doprineti da se rešite stresnih situacija: šetanje u prirodi, čitanje, razgovor sa prijateljima, rekreativno bavljenje sportom. Pazite na ishranu, uzimajte dosta tečnosti i budite veseli, jer smeh produžava život i čini ga zanimljivijim i lakšim.

Izvor: Alo
Foto: Arhiva, Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter