JAČA IMUNITET: Jaja od prepelice pravi lek za vas!

Ako imate slab imunitet, ovo je pravi lek za vas!

Jaja japanskih prepelica uspešno se upotrebljavaju kao dodatak tokom lečenju mnogih bolesti - dobra su za smanjenje visokog krvnog pritiska, kod bronhijalne astme, migrene, povišenog holesterola, dijabetesa, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, posledica srčanog infarkta, malokrvnosti i začepljenih krvnih sudova.

Preporučuju se i deci u razvoju i onoj koja imaju slabiji apetit. Takođe, dobra su za oporavak nakon bolesti i operacija. Iskustva pokazuju da ova jaja imaju i pozitivan uticaj na potenciju kod muškaraca.

Bogata su mnogim vitaminima, mineralima i esencijalnim aminokiselinama. Sadrže pet puta više fosfora, osam puta više gvožđa, šest puta više vitamina B1 i 15 puta više vitamina B2 od jaja domaćih koka.

Terapiju ovim jajima se može sprovoditi i kada se po preporuci lekara već uzimaju neki lekovi, ali izuzetak je u slučaju da je lekar propisao lekove uz koje je zabranjeno unošenje belančevina.

Terapija jajima prepelice je jednostavna, potrebno je jesti sirova jaja, odnosno popiti sadržaj jajeta. 

U najvećem broju slučajeva terapija ovim jajima traje oko 49 dana.

Deca starija od 10 godina i odrasli ljudi uzimaju po tri jajeta u prva tri dana, a po pet jaja dnevno do kraja terapije.

Deca do tri godine starosti uzimaju po dva jajeta dnevno, od tri do pet godina starosti – uzimaju po tri jajeta dnevno, a deca od pet do deset godina starosti – uzimaju po četiri jajeta dnevno.

Jaja se uzimaju sirova i to odjedanput svako jutro pola sata pre jela, odnosno pola sata pre doručka i to na prazan stomak.

Ako koristimo ova jaja kao lek onda ona ne bi smela da budu starija od 30 dana, jer do tada imaju najveću lekovitu moć u lečenju određenih stanja organizma. Takođe, veoma je važno da tokom terapije jajima bolesnik ne pije nikakav alkohol.

Pre početka uzimanja prepeličjih jaja konsultujte se sa lekarom.

 

Alo.rs
Foto: Wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost