Izvor:
19.02.2018 u 15:19
0

IMAJTE MERU: Evo koje namirnice sadrže veći procenat uljenih hidrata!

Ako se odlučite za ishranu sa malo ugljenih hidrata, ne znači da takvu hranu možete da konzumirate neograničeno.

Evo koje namirnice sadrže veći procenat uljenih hidrata:

Orašasti plodovi i semenke
Ove su hranjive, fine namirnice i sadrže nizak deo ugljenih hidrata. Međutim, neke od njih poput semenki lana i čia semenki imaju vrlo malo ugljenih hidrata, dok namirnice poput indijskog oraha i lešnika zapravo sadrže više ugljikohidrata.

Pavlaka
Kod ove namirnice morate da budete oprezniji pri čitanju oznaka. Čest slučaj sa pavlakom jeste mala gramaža, što ne znači da sadrže manje ugljenih hidrata i da je možete jesti do mile volje.

Voće
Kod voća samo nemojte smetnuti sa uma da može da sadrži puno šećera, a ako baš tražite voće koje sadrži najmanje šećera, to je onda bobičasto voće. Naravno, bez obzira na to kakvo voće konzumirate, pripazite na porcije jer se određena količina šećera može brzo nakupiti.

Umaci i začini
Iako su jako fini, sa konzumaciju nekih začina i umaka treba biti opezan. Kašičica kečapa u sebi sadrži jednu kašičicu šećera. obavezno pročitajte podatke koji se nalaze na ambalažama začina.

Povrće
Naravno da je povrće zdravo, ali sa konzumiranjem određenih vrsta povrća ne treba preterivati. Korenasto povrće poput cvekle i paškanata prepuno je ugljenim hidratima. Takođe, nemojte preterivati ni sa tikvama, paprikom i patlidžanom.

Sir
Dobra stvar kod ishrane sa niskim procentom ugljenih hidrata jeste što možete da jedete sir, ali ne u neograničenim količinama. Mocarela i kremasti sirevi sadrže niži procenat ugljenih hidrata za razliku od prerađenih sireva u kojima je taj procenat veći.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/rberet

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter