parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

VOLITE MUSLI: Evo zašto je odličan za doručak


Nutricionisti preporučuju musli za doručak zato što sadrži složene ugljene hidrate koji se sporo oslobađaju i održavaju stabilan nivo šećera u krvi. Time se održava duže osećaj sitosti.

Ako musli sadrži i jezgrasto voće, daje nam i kvalitetne masti, a ako se jede sa sojinim mlekom, ili sa jogurtom, kao izvorom belančevina, predstavlja potpuno izbalansiran obrokkoji pruža sve što je potrebno organizmu za predstojeći dan.

Osim što nam daje energiju, doručak dokazano utiče na smanjenje telesne težine,prevenciju dijabetesa, doprinosi boljem funkcionisanju uma i tela i smanjuje apetit tokom dana.

Kupovni musli često sadrže neke sastojke koje možda ne biste želeli u svom jelovniku - beli šećer, aditive, veštačke ukuse i slično. Ali, uvek možete sami da napravite musli, koristeći najkvalitetnije sastojke koji su vam dostupni: organske pahuljice, med, sveže voće, sojino mleko ili kravlje, jezgraste plodove poput oraha i lešnika.

Ako ste se odlučili da doručak započnete muslijem od kvalitetnih sastojaka, načinili ste jedan od najboljih nutritivnih izbora. 

 

Happytv.rs
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost