Izvor:
26.02.2018 u 17:08
0

ISHRANA ODLIČNA ZA DIJABETIČARE: Supa od šampinjona izvrsna za zdravlje!

Šampinjoni imaju imunostimulativno, antibiotičko i antikancerogeno delovanje. Što češće jedemo ovu supu to je naš imunitet jači.

Iako je na prvi pogled reč o klasičnoj supi od šampinjona, supa nije nimalo klasična. Za njenu pripremu nije potrebna zaprška, odnosno, ne koriste se dodatni, nepotrebni izvori masti i ugljeni hidrati.

POTREBNO JE:

– 300 grama šampinjona

– 200 grama karfiola

– 50 grama luka

– 1 čen belog luka

– 1 čajna kašika naseckanog bosiljka

– 3 prstohvata soli

– 2 prstohvata bibera

Karfiol kuvajte dok u potpunosti ne omekša, nakon čega ga vadite iz vode, a 2 decilitra vode u kojoj se kuvala ostavite u posudi. Na tiganju, čije dno prethodno prekrijete sa malo vode, u trajanju od 5 minuta prodinstajte naseckani luk, protisnuti beli luk i očišćene šampinjone. U tiganj dodajte 1 decilitar vode i kuvajte sadržaj oko 10 minuta, odnosno, dok u potpunosti ne omekšaju prethodno dinstani sastojci.

Ručnim mikserom umešajte kuvani karfiol i 2 decilitra vode u kojoj se ista kuvala i sadržaj iz tave. Nakon što ste ste dobili supu, ulijte je u posudu za kuvanje, dodajte bosiljak, so i biber i kuvajte dok ne zakipi.

Šampinjoni su kvalitetan izvor vlakana, a treba naglasiti i kako 100 grama sirovih šampinjona ima svega 26 kalorija. Treba znati da šampinjoni ne sadrže skrob i da su pogodni za konzumaciju i osobama obolelim od dijabetesa.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter