Izvor:
26.02.2018 u 14:08
0

IDEALAN PERIOD ZA JABUKE: Kako da izvučete maksimum iz nje? (foto)

Jabuka spada u najzdravije plodove prirode i sigurno mnogi od vas vole da jedu ovu voćku.

Najbolje vreme za jabuku je jutro ili kao zalogaj između obroka koji sadrži sve hranljive sastojke, pokazala je studija.

Jabuka je bogata vlaknima i pektinom, koji se nalazi u koži voćke.

Ljudima koji pate od probavnih smetnji i imaju problema sa snom ako jedu kasno, konzumiranje jabuke čim se probude može biti od velike pomoći. Uz to, jabuka će ujutro pokrenuti probavu bolje od bilo kog drugog voća.

Pektin će pomoći bakterijama koje žive u crevima, baš kao što će vam pomoći da se rešite toksina i kancerogenih materija iz organizma.

A šta ako ipak jedete jabuke uveče?

Prekasno konzumiranje jabuka moglo bi da se okrene protiv vas. Jabuke tokom noći mogu da stimulišu proizvodnju gasova u crevima. Tako će vam samo stvoriti neprijatnost.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter