Izvor:
17.03.2018 u 03:55
0

NAPUNITE KADU I UŽIVAJTE: Ležanje u toploj vodi topi ovoliko kalorija!

Ako niste naročiti obožavalac iscrpljujućih treninga, postoji način da izgubite nekoliko kilograma, a da pritom bukvalno ne mrdnete prstom!

Naime, britanski naučnici dokazali su da ležanje u kadi može da vam pomogne da potrošite kalorija koliko biste izgubili za pola sata teškog treninga!

Eksperiment je sproveden na 30 volontera, podeljenih u dve grupe. Jedna grupa je naizmenično vozila bicikl sat vremena ili šetala, a druga ležala i opuštala se u kupki, gde je voda bila temperature 40 stepeni.

Cilj naučnika bio je da se temperatura tela poveća za jedan stepen.

Na kraju eksperimenta, naučnici su otkrili da je grupa koja se odmarala u kadi gubila 130 kalorija po kupki – isto onoliko koliko je izgubila grupa koja je šetala. Kada su vozili bicikl, trošili su 600 kalorija.

Šta vam još treba da biste se odlučili da što pre napunite kadu i opustite se?Pored trošenja kalorija, kupanje u vrućoj vodi smanjuje nivo šećera u krvi, a ako se izvodi pravilno i sa pravom temperaturom, može da smanji i anksioznost.

Stil
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter