Izvor:
26.03.2018 u 03:17
0

SAVRŠEN ELIKSIR: Kivi je voće zdravlja i lepote!

Ovo voće snižava i holesterol, neutrališe slobodne radikale, povećava odbrambenu sposobnost organizma i potpomaže eliminaciju toksina.

Zbog obilja vitamina A, C i B grupe, minerala kalcijuma, kalijuma, gvožđa i drugih korisnih sastojaka, kivi se smatra najzdravijim voćem, pogotovo u zimskim danima kada vladaju prehlade i grip.

Kalijum iz ove egzotične voćke reguliše i krvni pritisak, dok folna kiselina sintetiše proteine. Lutein iz kivija čuva vid. Kivi snižava i holesterol, neutrališe slobodne radikale, povećava odbrambenu sposobnost organizma i potpomaže eliminaciju toksina. Za buduće majke ova voćka predstavlja namirnicu izbora, jer vitamini B grupe pomažu pravilnom razvoju ploda. Ali da bi se postigli svi željeni efekti, kivi treba jesti svakoga dana u većim količinama, u svežem stanju. Zimi posebno.

Kivi je izvrstan i za kozmetičke potrebe. Predstavlja savršen eliksir u borbi protiv bora. Istraživanja su pokazala da upravo obilje vitamina C i E stimuliše kolagen i vlaži kožu. Zato se i preporučuje da svi oni koji imaju kožne probleme ili bore redovno konzumiraju kivi u ishrani. A prirodna voćna infuzija postiže se jednostavnom maskom. Maska podrazumeva pastu napravljenu od kivija i jogurta. Nanosi se na lice obilno, ostavi se kratko da deluje, a zatim se dobro ispere. Lice se potom osuši peškirom i namaže odgovarajućom kremom.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter