Izvor:
17.05.2018 u 21:15
0

BOLJE OD KAFE: Proizvodi koji će vam dati elan od ranog jutra!

Ljudi vole kafu zbog prijatnog ukusa, ali i zbog načina na koji stimuliše telo, budi i daje energiju. Međutim, kafa nije jedini proizvod koji ima sposobnost da vam da neophodnu dozu energije ujutru.

Odabrali smo za vas pet korisnih i ukusnih proizvoda koji mogu da pruže energiju bolje od kafe.

Crna čokolada

15 grama tamne čokolade ujutru savršeno će vam pomoći da se razvedrite i probudite svoje mentalne sposobnosti. Od tamne čokolade, sve vaše funkcije su aktivirane i bićete veseli i puni elana.

Ovsena kaša sa medom i sezonskim jagodama

Ovsena kaša je odličan doručak koji daje energiju celog dana. Ovsena kaša sadrži vlakna i složene ugljene hidrate, što doprinosi efikasnom buđenju i vitalnosti. Umesto voćem možete posuti ovsenu kašu cimetom.

Jabuke

U jabukama se nalazi mnogo vitamina i minerala, a proces žvakanja jabuke će vas bez sumnje probuditi. Samo ne jedite jabuku na prazan želudac, jer može izazvati ogroman apetit. Najbolje je kombinovati je sa ovsenom kašom ili napraviti voćnu salatu sa prelivom od jogurta.

Jaja

Pržena jaja se smatraju najboljim doručkom. Ona sadrže korisne proteine, koji nam daju energiju tokom celog dana.

Orasi

Uprkos činjenici da 100 grama oraha sadrži oko 600 kcal, dnevno možete sebi dozvoliti do 15 oraha. Oni su bogati lako varljivim proteinima, korisnim mastima, vitaminima i mineralima, a pored toga sadrže esencijalne aminokiseline potrebne za rad mozga i imuni sistem. Orahe ne jedite na prazan stomak, ali sa njima možete napraviti fil za palačinke, posuti omiljenu kašu ili napitak.

Srbija damas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter