SIGURNO NISTE ZNALI: Šta bi se desilo sa nama kada bi smo jeli samo meso!

 

Iz godine u godinu sve više ljudi se odriče mesa i životinjskih proizvoda, a izbor jela za vegetarijance i vegane u restoranima postaje sve širi. Ipak, to nije najzdraviji način ishrane.

Međutim, šta bi se dogodilo da se u potpunosti odreknemo vegetarijanskih ideala i postanemo isključivo mesojedi? Najkraće rečeno, naše tijelo bi uvenulo.

Ishrana koja uključuje samo meso značila bi da ne konzumiramo namirnice bogatu vlaknima, a to bi najprije izazvalo zatvor, što je najblaža od svih nuspojava.

Odbijanjem hrane bogate ugljenim hidratima odrekli bismo se glavnih izvora energije. Tijelo bi zbog toga razgrađivalo masti i najvažnije proteine, što bi izazvalo dodatne probleme.

Došlo bi do trovanja proteinima, poremećaja s vrlo neugodnim simptomima poput slabosti, proliva, pa čak i smrti. Sve bi to nastalo kao posljedica nakupljanja uree, koja nastaje u jetri pri pretvaranju proteina u glukozu.

Na primjer, meso zeca siromašno je mastima, zbog čega bi tijelo počelo sagorijevati sopstvene naslage. Zabilježeno je da ishrana isključivo zečetinom može dovesti do smrti jednako kao i izgladnjivanje.

Skorbut ili bakterijske infekcije?

Ili bi nas snašao skorbut – vitamin C jedini je koji ljudsko tijelo ne može samo proizvesti.

Jedan od načina na koji bismo mogli spriječiti neke od simptoma je jedenje sirovog mesa kako bismo izbjegli uništavanje vitamina C kuvanjem. Ali, to bi dovelo do brojnih bakterijskih infekcija.

Drugim riječima, ako vam je ikad palo na pamet da se odreknete svih namirnica osim mesa, nemojte.

Kolektiv.me
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live