Izvor:
06.07.2018 u 06:57
0

RECITE ZBOGOM GLADOVANJU: Uz ove savete ješćete šta poželite, a nećete dobiti na kilaži!

Priča o dobroj genetici više nije aktuelna. Postoje žene koje jedu sve i nikada ne drže dijetu ali tajna nije u genetici već u sledećim savetima.

Vodite računa o hrani koju konzumirate i nećete morati da brojite kalorije.

Nije isto jesti voće, povrće i nezdravu hranu koju pokupite u pekari. Neka vaša ishrana sadrži dosta proteina, voća i povrća i jedite dok ne osetite sitost. Kada odete u kupovinu, čitajte sastojke na ambalaži, tako ćete znati koliko je namirnica zdrava i kvalitetna. Predugačka deklaracija je prvi znak da proizvod vratite na policu, osim ukoliko nije reč o prirodnim sastojcima.

Jedite često ali manje.

Ukoliko budete jeli četiri i više puta u toku dana, vaš metabolizam će se ubrzati. Ovde je preporuka i bilo koja fizička aktivnost, koja vama prija. Kada poradite na ubrzanju metabolizma, vaš organizam će trošiti sve što pojedete.

Naučite da kažete NE.

Ukoliko se na stolu ispred vas nađe hrana kojoj ne možete odoleti, zapitajte se kako će ta hrana izgledati na vašem telu? Hoće li vam dati sjaj i zategnutost ili višak koji visi? Odgovor bi trebao da vas osvesti. Ne kupujte hranu koju treba da izbegnete i ne idite u nabavku gladni jer ćete uzeti namirnice odmah spremne za jelo a one su obično pune aditiva, soli i šećera.

Spavajte dovoljno.

Dobar san jednako je dobar indeks telesne mase (BMI). Spavajte dovoljno jer nedostatak sna utiče na hormonske poremećaje, koji opet mogu izazvati gojenje. Uz nedostatak sna, povećava se apetit. Svi znamo koliko sladak može biti zalogaj u tri sata noću.

Šećer daje energiju i zato izaberite kvalitetne šećere.

Teško je odoleti tortama i kolačima ali čuvajte ovo zadovoljstvo za posebne prilike, da se nagradite. Za konzumaciju šećera svakoga dana pronađite zdravu alternativu i kozumirajte je umereno. Ovde preporučujemo, voće, suvo voće i tamnu čokoladu.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter