Izvor:
10.07.2018 u 16:37
0

OBRATITE PAŽNJU: Ako redovno pijete vodu sa limunom ovo vas očekuje!

Dan treba početi sa malo mlake vode, limuna i meda, a blagotvorne rezultate osetićete ne samo u telu, već i na koži koja će blistati. Evo šta sve možete da očekujete.

Čini čuda za varenje

Limun je sjajan izvor dijetalnog vlakna pektina koji je neophodan za dobro zdravlje creva. Mlaka voda sa malo limuna u rano jutro će na najbolji način uspeti da podstakne rad creva i navesti ih da se oslobode nagomilanog otpada.

Vraća energiju u trenu

Vekovima pre komercijalnih pića za sportiste koji vraćaju balans elektrolita, čovečanstvo je već imalo mnogo jeftinije i prirodnije rešenje – vodu sa limunom.

Prilikom fizičkih napora gubimo elektrolite poput natrijuma, kalijuma, magnezijuma, hlora, fosfata, a umesto hemijski obrađene vode, sve to može da nadoknadi obična voda sa malo isceđenog limuna.

Koža će blistati

Već znate da je samo hidrirana koža sposobna da sjaji zdravo, ali ako toj vodi dodate i limun koji je pun moćnih antioksidanasa, primetićete da vremenom nepravilnosti i sitne bore nestaju.

Sjajan je za jetru

Limunova voda će prijati jetri jer voćne kiseline pomažu da se izbace loše bakterije.

Odličan izvor kalijuma

Kada pomislimo na hranu bogatu kalijumom, prvo što nam pada na um su banane. Kalijum je neophodan za pravilan rad srca, krvnih žila i normalnog krinog pritiska, a savremeni ljudi ne unose ga u dovoljnoj meri. Retko ko zna da je limun, pored banana, najbolji izvor kalijuma.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/elena_nikolic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter