Izvor:
17.07.2018 u 13:42
0

NISTE NI SVESNI KOLIKO SU ŠTETNI: Izbegavajte ove tri vrste doručka!

Doručak je najzdraviji obrok u danu i ako želite da dan započnete ukusno i zdravo i da telu pružite energiju, izbegavajte ove tri vrste doručka.

Voćni sokovi i jogurti

Iako na njima piše kako su sto posto prirodni, kupovni voćni sokovi prepuni su šećera i aditiva. Ovakav napitak na prazan stomak trenutno će vam dati energije, ali će vam je i brzo oduzeti. Isto tako, kupovni sokovi nemaju veliku nutritivnu vrednost. Bolje posegnite za pravim voćem koje sadrži i vlakna potrebna za regulaciju probave pa ga obogatite žitaricama. Isto važi i za voćne jogurte, pa odaberite nezaslađeni probiotik pojačan kriškom prepečenog hleba i marmelade.

Pekarski proizvodi

Peciva, krofne i ukusna testa koje kupujemo u pekari zasitiće vas brzo, ali ti proizvodi takođe često sadrže velike količine aditiva, soli i šećera, što i nije dobra kombinacija za početak dana. Slana peciva zadržavaju vodu u organizmu, a lisnato testo je masno i siromašno nutritivnim vrednostima koja su vašem organizmu preko potrebna za normalan rad. Ako volite ujutro da pojedete pecivo, odaberite ono od žitarica i premažite ga mlečnim namazom ili maslacem i marmeladom.

"Zidarski" doručak

Zidarski doručak podrazumeva masnu, tešku i kaloričnu hranu poput pečenih jaja sa slaninom, beli hleb ili masne salame začinjene majonezom ili sličnim namazima. Osim ako ne radite težak fizički posao, ovakav doručak vašem telu zaista nije potreban i ono će ga dugo i teško obavljati. Velike količine nezdravih masnoća završiće u obliku masnog tkiva, a vaš organizam neće dobiti sve vitamine, minerale i vlakna koja su mu potrebna. Ako volite ujutro da pojedete jaje, najbolje bi bilo da ga skuvate i kombinujte ga uz krišku prepečenog hleba i čaj.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter