Izvor:
19.07.2018 u 06:28
0

ČISTI ORGANIZAM: Ova namirnica je kralj detoksa!

Čišćenje organizma je preporučljivo i poželjno u bilo kom godišnjem dobu, a sada iskoristite maksimalno šarenilo i raznovrsnost sa pijace. Ako uvrstite samo jednu namirnicu imaćete maksimalan efekat i vaša jetra će vam biti itekako zahvalna. U pitanju je kelj koji je najbolji saveznik detoks programa.

Detoksikacija je potrebna da bi se iz tela eliminisali toksini, produkti metabolizma.

A centralni organ koji je zadužen za samostalnu detoksikaciju organizma je jetra, pa je zato najvažnije da ishranom pospešite njen pravilan rad.

Osim pravilne, lagane ishrane bogate voćem i povrćem rad jetre poboljšaćete unosom gorkih namirnica – radiča, rukole, maslačka, brokolija, kupusa i svog zelenog povrća. A od svih najviše efekta imaće unos kelja.

Kelj, kao i druge kupusnjače, sadrži visok novo sumpora, koji podržava čišćenje jetre i pomaže kod uklanjanja slobodnih radikala i drugih otrova.

Zato je poželjno da tokom intenzivne detoksikacije unosite što više ovo povrće, a najbolje je da on bude sastojak smutija.

Osim kelja, odličan saveznik mogu biti i voda, jaja i crveni grejp.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter