TRLJAJTE SVOJ SREDNJI PRST 60 SEKUNDI I DESIĆE SE MAGIJA U VAĐEM TELU: Evo šta se dešava sa drugim prstima!

Jedna drevna grana alternativne medicine je i masaža, odnosno trljanje prstiju na ruci koje vam može otkloniti određene telesne bolove.

Drevna japanska medicina kaže da je svaki prst povezan s određenim organom u telu i da se na poboljšanje rada tog organa i uklanjanje nekih uobičajenih zdravstvenih boljki, poput glavobolje i zatvora, može uticati putem određenog prsta.

Budući da je svaki prst na našoj ruci, prema ovoj drevnoj metodi, povezan s nekim organom, kako biste bol oterali - trljajte određeni prst i vrlo brzo simptomi će biti ublaženi ili će čak nestati. Dovoljno je samo 60 sekundi trljanja da osetite olakšanje.

A evo koji prst morate trljati u zavisnosti od toga koji vas zdravstveni problem muči:

Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ovaj prst kada osetite da vam srce kuca jako ili kada se zadišete pa ostajete bez vazduha.

Kažiprst je povezan sa bubrezima i bešikom. Masirajte ovaj prst kada vas muči zatvor ili proliv. Masirajte ga i u slučaju da imate probleme sa slezenom i želucem.

Srednji prst povezan je sa žučnom kesom i jetrom. Masirajte ovaj prst kada vas muči nesanica, migrena ili kada vas tokom vožnje uhvati mučnina.

Domali prst povezan je s debelim crevom. Masirajte ovaj prst ako vas muči glavobolja, migrena ili ukočenost i bol u vratu, to može biti posledica slabe cirkulacije.

Mali prst je povezan sa tankim crevom. Masirajte ovaj prst kada osećate teskobu i nervozu.

Dodatni savet: u našim dlanovima nalazi se mnogo nerava, pa ako želite da pospešite svoje zdravlje, jednostavno pljesnite rukama.

 

Alo.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live