Izvor:
18.08.2018 u 14:29
0

VISOKE TEMPARATURE UTIČU NA ZDRAVLJE: Glavobolje izazvane vrućinom izbegnite na ovih pet načina!

Kada se znojimo naše telo gubi tečnost i važne minerale. Povećava se protok krvi u koži i smanjuje se krvni pritisak, uzrokujući tako glavobolje kod nekih ljudi.

Nemački institut za glavobolje, internet platforma posvećena pružanju informacije u vezi sa ovim problemom, objavila je pet saveta kako ih sprečiti glavobolje na visokim temperaturama.

Nosite sunčane naočare

Jaka Sunčeva svetlost nadražuje moždane nerve. To može prouzrokovati glavobolje, ali i biti okidač za migrene. Nošenje naočara stoga je preporučljivo. Takođe, važno je nositi šešir ili kapu, kako bi se zaštitili krvni sudovi i nervi na čelu.

Voda i slane grickalice spašavaju

Kada se znojimo naše telo gubi tečnost i važne minerale. Povećava se protok krvi u koži i smanjuje se krvni pritisak, uzrokujući tako glavobolje kod nekih ljudi.

Takođe, kada je vruće preporučuje se ispijanje bar jednog litra vode više dnevno nego što je uobičajeno. Grickanje slane užine, poput štapića, pomaže u nadoknađivanju potrošenih minerala.

Prilagodite se temperaturi

Velika temperaturna razlika između vazduha i onog iz zatvorenih klimatizovanih prostora potencijalni je okidač za glavobolje.

Ako je razlika veća od pet stepeni, preporučuje se da obučete dodatni sloj odeće kako bi vam bilo toplo sve dok se vaše telo ne aklimatizuje na niže temperature.

Manje parfema i mirisnih losiona

Mirise bolje osetimo kada je vruće, stoga će ljudi koji pate od migrene biti dodatno osetljivi na to. Imajte na umu i izaberite losione bez mirisa.

Sporije ispijajte hladne napitke

Nešto vrlo hladno u vašim ustima može biti zaslužno za takozvani ”brain freeze” ili sladolednu glavobolju. Stoga bi se hladna hrana i napici trebalo konzumirati sporije.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter