Izvor:
03.09.2018 u 16:50
0

NAJNOVIJA TEHNIKA: Zaspite za manje od dva minuta!

Tehnika je osmišljena kako bi se rešio problem umornih pilota koji zbog neispavanosti prave greške na terenu.

Za ovu metodu koju koriste američki vojnici kaže se da nakon šest nedelja vežbe ima 96 odsto uspeha i da vojnici uspevaju da zaspe za manje od dva minuta!

Još davne 1981. godine izdana je knjiga Opusti se i pobedi: Pobednički efekat u kojoj je autor prvi put pisao o metodi za spavanje koju koristi američka vojska, za koju se smatra da može da pomogne svakome da nakon šest nedelja vežbe zaspi za manje od 120 sekundi.

Tehnika je osmišljena kako bi se rešio problem umornih pilota koji zbog neispavanosti prave greške na terenu. Ova metoda uključuje svesno opuštanje mišića, upotrebu tehnike disanja i vizualizaciju.

Kako zaspati za manje od 2 minuta?

Prvo treba opustiti mišiće lica, uključujući jezik, mišiće vilice i mišiće oko očiju. Zatim je potrebno spustiti ramena što je niže moguće i opustiti jednu ruku pa drugu. Treći korak uključuje disanje, a trebalo bi izdahnuti, opustiti grudi i na kraju opustiti noge. S nogama se počinje od butina i treba opuštati mišić po mišić niz nogu.

Kad se telo opusti, nakon desetak sekundi treba da počnete da radite na umu i ga u potpunosti očistite od svega.

Tri metode vizualizacije koje mogu da pomognu u opuštanju:

Prvo zamislite da ležite u kanuu na mirnom jezeru i da nema ničega osim plavog neba iznad vas.

Druga opcija je da zamislite kako ste ušuškani u crnoj baršunastoj visećoj mreži u potpuno zatamnjenoj sobi.

Na kraju, možete sebi da kažete: "Ne misli, ne misli, ne misli".

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/NVONORBCG

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter