Izvor:
07.09.2018 u 11:30
0

VAŽAN KORAK ZA ZDRAVO SRCE: San je veoma bitan kako biste bili orni za rad i svakodnevne obaveze!

Dobar san je jedan od glavnih preduslova za kvalitetan život. Da biste bili spremni za svakodnevne obaveze potrebno je da budete odmorni.

Evo koliko sati sna je neophodno kako bi se srce funkcionisalo svojim punim kapacitetom.

Tinejdžerima je potrebno između 8 i 10 sati.

Tinejdžerkama i učenicama srednje škole u proseku potrebno je između osam i 10 sati sna, ali ništa im neće faliti ako odspavaju sat duže ili kraće.

Konstantna upotreba mobilnih telefona i interneta može da smanji sposobnost tela da utone u kvalitetan i dobar san, zato je važno da sve električne sprave u sobu isključite sat vremena pre spavanja.

U ovom periodu devojke uče, društveno su aktivne, što utiče na san. Naučno je dokazanao da je mnogo bolje ranije otići na spavanje, nego učiti do kasno u noć, iako je neko noćna ptica.

Osobama između 18 i 25 godina, potrebno je 7 do 9 sati sna.

Istraživanje sprovedeno u Australiji pokazalo je da 70 odsto osoba misli da su njihovo raspoloženje i svakodnevne aktivnosti povezana sa nedostatkom sna.

Osobe koje studiraju ili rade, uzrasta od 18 do 25 godina, trebalo bi da spavaju sedam do devet sati. Nije preporučljivo da budete izloženi jakom svetlu i vodite ozbiljan razgovor pre odlaska u krevet. Isto tako trebalo bi da smanjite količinu kofeina posla ručka, jer kafa satima ostaje u našem organizmu.

Žene između 25 i 50 godina treba da spavaju između 7 i 9 sati.

Žene između 25 i 50 godina trebalo bi da spavaju 7-9 sati dnevno. Eksperti upozoravaju da bez obzira na poslove i obaveze koja nose deca, mame moraju da pronađu način da kvalitetno odspavaju.

U suprutnom, mogu da naškode svom zdravlju, dobiju na kilaži, kardiovaskularne probleme i česte prehlade.

Nakon menopauze minimum 7 sati.

Žene starije od 50 godina mogu da ostanu zdrave i odmorne sa sedam ili osam sati sna. Manjak sna može izazvati brojne probleme.

Istraživanja su pokazala da je hronična neispavanost usko povezana sa depresijom, promenama na koži ili bilo kojim kožnim problemom jer koža se regeneriše upravo tokom sna.

Redovan i kvalitetan san može obezbediti produktivnost, više energije i uopšte doprineti zdravlju organizma i srca kao organa koji pokreće ovaj mehanizam.

Izvor: Stil
Foto: Twitter/NVONORBCG‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter