Izvor:
08.09.2018 u 12:08
0

MALO KO ZNA: Ova pojava na nogama prethodi srčanom udaru!

Simptomi koji ukazuju na srčani udar su bol u grudima, gubljenje daha ili pojačano znojenje, a malo ko zna za znak koji se primećuje na nogama

Srčani udar nastaje kada je blokiran dotok krvi do srca, a tada srčani mišić postaje oštećen i život je ozbiljno ugrožen. Pored glavnih simptoma, na srčani udar ukazuju i otečene noge, zglobovi i stopala. Stručnjaci ističu da ukoliko srce ne funkcioniše pravilno, dolazi do skupljanja vode u ekstremitetima. Ovo stanje naziva se edem (otok) i tokom vremena može se pogoršavati.

Takođe, kada srce ne pumpa krv dovoljno brzo, krv je blokirana u venama i uzrokuje oticanje. Problemi sa srcem mogu ugroziti i rad bubrega tako što otežavaju bubrezima da uklone višak tečnosti i natrijuma iz tela pa dolazi do oticanja i nadimanja.

Međutim, simptomi za srčani udar često se razlikuju od osobe do osobe, ali ukoliko primetite otečene noge i druge simptome koji ukazuju na probleme sa srcem, hitno se obratite lekaru i sačuvajte svoje zdravlje i život.

Izvor: Stil
Foto: Dijeta i zdravlje

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter