DOBRO OBRATITE PAŽNJU: Vagina vam čudno miriše, sigurno imate ozbiljan problem!

 

Problem s kojim se barem jednom susrelo većina žena i o kojem im je uglavnom neugodno da pričaju s prijateljicama, jeste neprijatan miris vagine.

Međutim, o tome biste definitivno trebal da razgovarate sa svojim ginekologom kako bi proverio njegov uzrok i pružio vam odgovarajuću terapiju. Ako vodite računa o higijeni intimnog područja, neugodan miris može ukazivati na neke ozbiljne zdravstvene probleme, piše "Cosmopolitan". U nastavku otkrijte šta ga sve može uzrokovati i kako da ga se rešite:

Vaginalna infekcija

Bakterijske i gljivične vaginalne infekcije su najčešći uzrok neugodnog mirisa vagine. Simptomi koji ih razlikuju su svrab, peckanje i beli sekret koji se obično javljaju kod gljivične, i miris ribe i žućkasti sekret koji prate bakterijsku infekciju vagine. Ali, bez obzira na to o kakvoj je infekciji reč, nijedna od njih neće nestati sama od sebe, pa vam je potrebna stručna medicinska pomoć.

Polno prenosiva bolest

Gonoreja i hlamidija uvek dolaze u paru s neugodnim mirisom koji podseća na sirovu ribu i pojačanim lučenjem sekreta koji u mnogim slučajevima može s vremenom poprimiti i drugačiju boju. Ukoliko primetite bilo šta od navedenog, odmah se obratite ginekologu, ali nemojte unapred paničiti, jer iste simptome može izazvati i neka mnogo bezazlenija infekcija.

Preretko menjate uloške i tampone

Izuzetno je opasno držati tampon u telu duže od preporučenog vremena i to može izazvati puno ozbiljnije zdravstvene probleme od neugodnog mirisa. Takođe, i uložak koji predugo nije promenjen, osim neugodnog mirisa, može podstaći stvaranje gljivica na vagini, što može dovesti i do infekcije.

Znoj

Znoj takođe može izazvati neugodan miris intimnog područja, što ste sigurno primetile ako odlazite u teretanu ili se bavite neki sportom. Stoga vam preporučujemo da se nakon treninga obavezno istuširate i promenite gaćice kako biste izbegle takve neprijatnosti.

Krivi lubrikant

I lubrikanti mogu biti uzrok neugodnog mirisa vagine. Ako ste nakon korišćenja lubrikanta primetile taj problem, verovatno vam proizvod koji koristite ne odgovara. U tom slučaju ne preostaje vam ništa drugo nego da isprobate različite vrste i marke sve dok ne pronađete lubrikant koji vam odgovara. No ne bi bilo na odmet i da posetite ginekologa jer uvek postoji mogućnost da je nešto drugo uzrokovalo neugodan miris.

Srbija danas
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16.10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Parovi - Nominacije
02:30 Parovi - Live