Izvor:
04.09.2016 u 16:19
0

ČULI STE ZA BLAGODETI KOKOSOVOG ULJA? Posle ovoga će te ga bukvalno ZAVOLETI!

Ako ne znate sva dobra svojstva kokosovog ulja, onda je pravo vreme da vas upoznamo i da ga nabavite što pre. Mnogo će vam pomoći kada je zdravlje u pitanju jer se pokazalo kao savršeno oružje na zdravstvenom frontu.

Leči rane

Od davnina se kokos koristi za lečenje rana jer poboljšava aktivnost antioksidanata i ubrzava ponovnu epitelizaciju. Takođe, kokosovo ulje je odlično za saniranje rana od opekotina.

Odlično protiv gljivičnih oboljenja

Najozloglašenija vrsta kandide, Candida albicans, pokazala se najosetljivijom u istraživanju sprovedenom 2004. godine, a koje je uključivalo 52 vrste ispitivanih gljivica. Istraživači su došli do zaključka da bi kokosovo ulje trebalo koristiti prilikom lečenja gljivičnih oboljenja.

Najbolji sagorevač masti

Dokazano je da dve kašike dnevno smnajuju količinu masti koja se nalazi oko struka i to za najviše tri meseca. Probajte, ništa vas ne košta, a rezultati su fantastični.

Ima svojstvo analgetika

Slično kao kod lečenja rana, kokosovo ulje primenjuje se i protiv azapaljanje akoja se javljaju u organizmu. Ima svojstva analgetika i veoma dobro ublažava groznicu.

Krema za sunčanje

S obzirom na to da se leto još nije završilo, ovo bi valjalo da zante. Ako vam ne bude koristilo ovog, koristiće vam već sledećeg. Kokosovo ulje blokira 30 odsto ultraljubičastih zraka, tako da ga možete koristiti kao kremu za sunčanje.

Izvor:Lepota i zdravlje
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter