Izvor:
16.10.2018 u 08:02
0

BOLNO STANJE: Prirodan lek za kamen u bubregu!

Svako ko je ikada imao kamen u bubregu zna da je to veoma bolno stanje, pogotovo dok je kamen u mokraćovodu, cevi koja vodi iz bubrega u mokraćnu bešiku.

Čak i nakon što je u bešici, kamen mora proći kroz mokraćnu cev. Kako muškarci imaju dužu mokraćnu cev, imaju mnogo veći problem s ovim i lekari često taj proces nazivaju “muškim porođajem”. Zato je dobro znati recepte poput ovog, koji mogu na prirodan način pomoći u rastapanju kamena pre nego što izazove toliko problema.

Šta je tačno kamen u bubregu?

Kamenje u bubregu je depozit minerala – obično neki oblik kalcijuma kao što su kalcijum oksalat – nakupljeni u bubrezima i mogu formiraju kamenčiće poput šljunka unutar samih bubrega. Pozicioniranje je sve kada je u pitanju kamen u bubregu: kamen može ostati u bubregu nedeljama, mesecima ili čak godinama da osoba nema nikakve simptome. Međutim, ako kamen krene prema mokraćovodu, može se pojaviti ekstreman bol u leđima, bokovima ili krvava ili zamućena mokraća.

U tom trenutku, doktori će pokušati da isteraju kamen kroz mokrenje uz velike količine tečnosti i analgetike kako bi bol bio podnošljiv. Međutim, neko kamenje može biti preveliko pa je potrebna operacija za uklanjanje. Treća mogućnost je kombinovanje tečnosti za potiskivanje kamenja, ali uz upotrebu leka poput ovog preporučenog u nastavku, kako bi se kamen razbio te ga je na taj način lakše izbaciti iz tela.

Lek za kamen u bubregu

Sastojci:

1 šolja čistog javorovog sirupa
250 grama ekstra devičanskog maslinovog ulja
250 grama limuna (s korom)
250 grama peršunovog korena
250 grama sirovog organskog meda

Uputstvo:

Očistite dobro limun i isecite ga na komade zajedno s korom, a zatim ga stavite u blender. Izmiksajte ga. Zatim, očistite i peršunov koren, isecite ga na komade i dodajte u blender gde je već izblendan limun. Zatim dodajte javorov sirup, med i maslinovo ulje i još jednom sve izblendajte dok ne dobijete glatku, dobro izmešanu smesu. Možete ovo odložiti u hermetički zatvorenu teglu i držati u frižederu.

Kako koristiti?

Uzmite jednu kašiku smese svako jutro na prazan želudac i pijte puno tečnosti tokom dana.

Kako sirup deluje?

Glavni aktivni sastojak je limun; korišćenje limuna je izvrsno za lečenje kamena u bubregu, jer podiže kiselost urina i otapa kalcijumski bubrežni kamenac.

Peršun je takođe vrlo važan, jer je prirodan diuretik koji će vam pomoći u proizvodnji urina i ispiranju bubrega.

Med je takođe važan jer deluje umirujuće na nadraženu oblogu vašeg mokraćovoda, a takođe pruža i snažnu antibiotičku zaštitu, a javorov sirup čini lek ukusnim.

Dakle, ako imate problema s kamenom u bubrgu, razmislite o korišćenju ovog prirodnog kućnog leka za otapanje celog ili barem dela kamena kako bi lakše prošao. Ima izvrstan ukus zbog meda i javorovog sirupa, a zaista je efikasan u lečenju ovog bolnog stanja i to ga čini podnošljivijim.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter