Izvor:
21.10.2018 u 07:59
0

ČUDO IZ PRIRODE: Med ima mnogo prednosti za nežniji pol, koristite ga za probleme sa probavom!

Poznato je da je med jedna od najzdravijih namirnica na svetu. Posebno je preporučljiv za osobe koje imaju problema s lošom probavom, odnosno sa zatvorom stolice.

Jedan jednostavni napitak s medom koji treba svako jutro da konzumirate oporaviće vaš probavni sistem.

Svakodnevno konzumiranje meda je najbolji način da u potpunosti iskoristite sve njegove dobre strane.

Sastojci:

  • 2 dl mlake vode
  • 1 puna kašika meda

Priprema:

Dobro promešajte vodu i med, pričekajte da se on u potpunosti otopi i zatim popijte. Voda mora biti mlaka, a nikako vrela jer visoka temperatura uništava sve hranljive i blagotvorne materije u medu.

Voda sa medom deluje na vaše telo tako što olakšava prolaz hrane u probavnom sistemu, odnosno iz tankog u debelo crevo.

Takođe i neutrališe gasove koji se proizvode u probavnom sistemu, umiruje želudac. Istraživanja su pokazala da pomaže i kod lečenja čireva na želucu ili bakterijskog gastroenteritisa.

Odličan je za detoksikaciju organizma, odnosno pomaže u izbacivanju toksina. Uz dodatak soka od limuna postaje saveznik u mršavljenju. Deluje antibakterijski.

"Sirovi" med pun je enzima, vitamina i minerala koji se bore protiv štetnih bakterija.

Olakšava alergije tako što pomaže telu da se "aklimatiziuje" na pelud i tako smanjuje osetljivost na okolinu. Reguliše nivo šećera u krvi.

Srbija danas

Foto: Facebook/Sweat 2 That Beat

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter