Izvor:
21.10.2018 u 10:42
0

SVAKA KUĆA TREBA DA IMA OVU BILJKU: Veruje se da tera negativnu energiju, čuva brak i privlači novac!

Dobro poznata biljka u narodu – bosiljak – nosi epitet svete biljke, jer se smatra da odnosi negativnu energiju i pročišćava od loše karme. Konzumacija bosiljka, smatraju mnogi, može podstaći priliv novca u život.

Takođe, pored toga što deluje umirujuće na nervni sistem i deluje pogodno za prehlade, bronhitis, srčane probleme i tako dalje, bosiljak ima i duhovni i isceljujući efekat. Možete da zapalite manju količinu osušenog bosiljka i tako pročistite prostor u kom boravite, dok će šolja toplog čaja od bosiljka blagotvorno delovati u svakom delu dana.

Bosiljak se koristi u verskim obredima, na krštenjima, venčanjima. Mnogi veruju da miris ove biljke privlači ljubavnu sreću i čuva brak. Devojke su nekada koristile bosiljak kao parfem ili ga stavljale u struk kako bi privukle ljubav i puno udvarača. Ova biljka je i odličan začin za mnoga jela, a naročito se preporučuje u salatama i raznim umacima, a jedan od najpoznatijih je pesto sos.

Bosiljak je dobar za zdravlje, a travari preporučuju žvakanje barem 12 listova bosiljka dnevno. Uz dobro zdravlje, bosiljak ima direktni uticaj i na stres, to jest vitamini i antioksidanski koje otpušta pozitivno utiču na smanjenje stresa.

Bosiljak jača bubrege i izvrstan je u borbi protiv bubrežnog kamenca. Travari predlažu jedenje mešavinu bosiljka i meda barem šest meseci kako bi ublažili bolove i isterali kamen van iz tela.

Izvor: Espreso
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter