Izvor:
13.12.2018 u 09:23
0

TERAPIJA PELINOM: Ubija svaki parazit u telu!

Terapija pelinom se sprovodi kako bismo se očistili od svih vrsta parazita koji se mogu nalaziti u ljudskom organizmu, počev od krupnih glista pa sve do parazitskh mikroorganizama. Terapija pelinom otklanja sve infekcije u organizmu koje proizvode gnoj, leči nesanicu, nervne bolesti i vaspostavlja metabolizam, usled čega nestaju masne naslage i prekomerna težina. To je najmoćnije sredstvo koje nam je dato da bismo bolesne doveli u red.

Terapija pelinom leči gotovo sve upalne procese, posebno one koji oštećuju sistem za varenje i polne organe. Pelin se primenjuje kod ginekoloških oboljenja, prostatitisa, uretritisa, bolesti kože, želuca, creva, jetre, pankreasa, bubrega i td. Ova terapija se preporučuje i pre začeća deteta.

Za kurs terapije dovoljno je 100 g suvog pelina. Suvi pelin protrljati među dlanovima i prosejati kroz đevđir ili sito. Prosejani deo se jede suv, a neprosejani će se koristiti za pripremanje infuza za klizmu, ispiranje, kapanje u oči, uši ili ispiranje usta. Može da se samelje u mlinu za kafu, ali za to treba imati poseban mlin, zato što je nakon upotrebe gotovo nemoguće isprati prekrasnu gorčinu pelina.

Zašto se preporučuje suvi pelin?

Da bi prošao kroz čitav želudačno-crevni trakt i izlečio sve njegove delove. Odvar(čaj) od pelina ne dolazi do creva. Miomi mogu da se rastvore i nestanu nakon jednog meseca lečenja pelinom. Pelin je gorak i otrovan. Čisti telo od svih štetnih organizama koji se u njemu nalaze (trihomonas, hlamidija, herpes, kandida, giardija (Giardia intestinalis), ehinokokna infekcija).

Kurs lečenja gorkim pelinom traje 14 dana. U prvoj nedelji umiru odrasli organizmi, a u drugoj nedelji larve. Počinje se tako što se od 6.00h ujutru na svakih dva sata uzima 1/3 čajne kašičice suvog smrvljenog pelina. Uz to se popije po čaša vode. Ako ste pelin mleli u mlinu za kafu, možete da uzimate po 1/4 ili 1/5 čajne kašičice, zavisno od svoje težine. Pelin se stavi u usta, natopi pljuvačkom i guta, i odmah potom se pije voda.

Prva tri dana pelin se uzima bez prekida, i danju i noću. Od četvrtog dana uzima se od 6.00 do 22.00 – 24.00h. Može da se pravi noćna pauza. Ujutru se može jedanput uzeti 1/2 čajne kašičice mlevenog karanfilića.

Odmah dolazi do čišćenja čitavog organizma, i važno je da pauze između uzimanja pelina ne budu duže od 2,5 sati. Osim toga, tokom svih sedam dana svake večeri treba primenjivati klizme od pelina, mikroklizme i ispiranje. Zato, treba uzeti jednu vrhom punu čajnu kašičicu pelina i preliti je litrom provrele vode, poklopiti i ostaviti da se ohladi na otprilike 40 stepeni. Zatim se procedi, 100 grama ovog infuza treba odliti, a preostalih 900g treba primeniti u vidu tople klizme (+1 kašika soli, samo za klizmu). Pre spavanja, 50 g infuza malom dečjom klizmom ubaciti u rektum i ostaviti tako preko noći (nećete imati nagon da idete u toalet). A sa preostalih 50 g žene ispiraju vaginu, a muškarci – uretru (mokraćni kanal). Vaginalno ispiranje treba obavljati u kadi, podigavši karlicu naviše (u pozi breze) i tako ostati neko vreme. Kod ozbiljnih ginekoloških oboljenja može se preko noći staviti tampon namočen u infuz pelina.

Za muškarce, procedura je unekoliko složenija: jednom rukom treba držati čvrsto kraj mokraćnog kanala uz špric, a drugom istiskivati sadržaj iz šprica. Odvar (treba da ima temperaturu tela) može da prođe do same mokraćne bešike, ali se toga ne treba bojati. Pri zastarelom ili skrivenom prostatitisu ili uretritisu trećeg-četvrtog dana počinje da izlazi gnoj. To očigledno pokazuje da je procedura bila neophodna.

Prve nedelje lečenja klistiranje pelinom i druge procedure treba raditi svakoga dana uveče. Druge nedelje – svaki drugi dan.

Druge nedelje – svaki drugi dan. Ako imate kijavicu ili ste skloni prehladama, odvar od pelina treba da kapljete u svaku nozdrvu. Svih 14 dana trajanja terapije pelinom treba držati najstrožiju dijetu. Apsolutno se isključuju sve životinjske ili riblje namirnice, mlečni proizvodi, jaja, slatkiši. Preporuka je da se ne puši i ne piju alkoholna pića. Ako se puši, delotvornost terapije se smanjuje za 1/3. U te dane može se jesti povrće, voće, orašasti plodovi, žitarice, biljno ulje, krompir. Hleb se ograničava na 2-3 nevelika parčeta uz obrok, i to ne svež, nego sušen. U vreme terapije može se pojaviti velika slabost i privremeno pogoršanje svih postojećih skrivenih bolesti. Na neko vreme mogu da se jave bolovi u zglobovima ili probadanje u bokovima. To govori da je u toku dubinsko čišćenje. Ako se pokrenu veliki kamenovi, pojaviće se oštri bolovi, i tada treba popiti lekove koji šire kanale (2 tablete leka No-špa, ili 1 tabletu papaverina). Ispiranje špricom može da se radi i dva puta dnevno – ujutru i uveče, sve do nestanka svih simptoma infekcije u mokraćnim kanalima. Zatim treba preventivno sprovoditi terapiju pelinom dva puta godišnje – u proleće i u jesen. Deci može da se preporuči divlji pelin (komonika) koji nije gorak. On se može dodavati u supe, kašu, i druga jela. Terapija pelinom je kontraindikovana za trudnice! Kod predoziranja može da izazove mučninu, grčeve, vrtoglavicu.

Izvor: Opusteno.rs
Foto: Facebook/printscreen/Lekovite biljke / Melemi / Zdravlje / Rekreacija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter