Izvor:
20.12.2018 u 15:46
0

UPOZNAJTE SVOJU VAGINU: Razbijte mitove o najnežnijem delu tela!

Baš kao i u svakom drugom aspektu života, ponekad je teško razaznati istinu od laži pa mnoge žene provedu život verujući u potpune izmišljotine, što ne bi smeo da bude slučaj kada je reč o intimnom zdravlju.

Ovo je nekoliko najčešćih mitova o vagini:

Preveliki penis će rastegnuti vaginu

Vagina je sačinjena od izuzetno rastegljivog tkiva koje je povezano vodoravnim mišićima u karlici. I dok vam se kad stavljate tampon čini poprilično plitka, tokom uzbuđenja vagina se širi i stvara se dovoljno prostora za poveći penis.

Vagina takođe menja svoj oblik tokom ciklusa, a koliko je rastegljivo vaginalno tkivo, najbolje govori činjenica da može da se vrati u svoj prvobitni oblik čak i nakon porođaja.

Redovan seks opušta mišiće u vagini

Još jedna laž u koju veruju mnogi je da žene koje često imaju odnose imaju šire i opuštenije vagine. Mišići u vagini opuštaju se tokom seksa, ali nakon njega se ponovo stežu i nema trajnih posledica, bez obzira na to koliko se često seksate.

Ono što zaista može da utiče na opuštanje mišića vagine je menopauza, zbog pada nivoa hormona estrogena što direntno utiče na smanjenje elastičnosti vaginalnog tkiva.

Stegnuti vaginalni mišići uzrokuju veće seksualno zadovoljstvo

Kako za koga. Ovo pravilo možda važi za muškarce, ali žene koje tokom seksa imaju stegnute vaginalne mišiće u tome, očigledno, ne uživaju. Kada je žena seksualno uzbuđena, vagina se sama od sebe širi, dok je stiskanje mišića znak da žena ne uživa, odnosno da nije potpuno opuštena.

Mišići kalice mogu da se ojačaju vežbom

Za razliku od prethodnih mitova, ovaj je istinit. Postoji niz vežbi kojima možete da ojačate opuštene mišiće karlice i imate "fit vaginu". Ako ste gledali ''Seks i grad'', onda ste sigurno čuli za Kegelove vežbe koje je proslavila Samanta, ali na internetu možete da pronađete još niz metoda za jačanje vagine.

Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter