ZIMI HARAJU VIRUSI: Pobedite dosadne simptome gripa za samo 24 časa!

 

Postoji nekoliko efikasnih načina da se simptomi gripa ublaže u roku od 24 časa i spreči razvoj bolesti.

Prehlade i virusi u ovo doba godine uzimaju najviše maha. Sve je manje onih koji imaju "luksuz" da odleže čim uoče prve znake slabosti i obaveze stavi u drug plan, ali postoji nekoliko efikasnih načina da se simptomi gripa ublaže u roku od 24 časa i spreči razvoj bolesti.

Okrepljujući san - U "mesecima virusa" spavajte što duže, jer će imunitet biti jači. Najmanje osam sati u kontinuitetu i duže ako je potrebno. Uveče lezite ranije i ustaćete odmorni.

Obavezan doručak - Prvi obrok je vrlo važan i mora da bude obilan i zdrav. Žitarice, med, mlečni proizvodi, voće i povrće daće vam snagu i ojačati odbranu organizma.

Topla kupka - Čim osetite "jezu u kostima", lezite u toplu kupku ili se istuširajte vrućom vodom. Dovoljno je da stopala potopite u što topliju vodu i držite dok ne osetite da se telom širi prijatna toplota.

Inhaliranje - Prvi simptomi gripa su zapušen nos ili curenje, pa bi trebalo odmah da se inhalirate. Udišite vrelu paru čaja od nane, kamilice ili bosiljka.

Izađite na vazduh - Kratka šetnja će pomoći da se opustite i osvežite.

Pojačani obroci - Dok se imunitet bori sa virusima, zaboravite na oskudne obroke i dijete. Pomozite mu tako što ćete da povećate unos namirnica bogatim proteinima, mineralima i vitaminima.

Čajevi i vitamini - Umesto treće i četvrte kafe, popijte čaj od kamilice, koji će da spreči taloženje sluzi u grlu i plućima. Uzmite tabletu vitamina C.

Ljuto, beli luk i čašica rakije - Uveče možete da popijete jednu "domaću", koja će dezinfikovati grlo, zagrejati telo i ubrzati cirkulaciju. Jedite ren, ljutu papriku i naravno beli luk, koji je odličan borac protiv bacila.

 

 

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  FILM
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Čađava mehana
21:00 Ćirilica
23:20  Novajlije žurka